Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentás bonbon

Mentás bonbon
Mentás bonbon
67 perc / előkészület: 60 perc főzés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonykor felesleges ajándékok helyett én úgy döntöttem, hogy inkább egy doboz bonbont adok mindenkinek, úgyis mindenki az ételnek örül legjobban a mi családunkban. Csináltam vagy 6 különböző bonbont (4 napig dolgoztam rajtuk, és még mindig folyamatban van egy), de minden percét élveztem. Viszont még a plafonról is a csokit vakartam a végére, valahogy nem tudok csokival szépen dolgozni. 

Na, szóval ez az egyik recept, amit használtam.

hozzávalók / 7 adag

ajánlat

Macerásnak hangozhat az egész (mert az is), de ha egyszer az ember rákapott a munkamenetre, és tudja, mit hogyan kel, akkor utána úgy megy, mit a karikacsapás.

Majdnem olyan íze van, mint az after eight-nek, amit anyukám nagyon szeret, szóval ő valószínűleg ennek fog a legjobban örülni. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is a vajat a fehér csokival gőz fölött/mikróban felolvasztjuk. Ha egy picit lehűlt, akkor hozzákeverjük a tejszínt. Majd ehhez csepegtetjük a menta aromát és a zöld ételfestéket. (Ebből nem kell sok.) Majd hagyjuk kihűlni.
  2. A csokit elosztjuk 2/3 és 1/3 arányban. Először is a csoki 2/3-ából elveszünk 2-3 kockát, amit félreteszünk. A maradékot felolvasztjuk mikróban, amíg sima nem lesz, majd hozzáadjuk a félretett kockákat (legegyszerűbben így lehet temperálni a csokit). Kikenjük a formákat (lehet ezt ecsettel, én egy kanál hátulját használtam), és egy kicsit az asztalhoz ütögetjük, hogy a csoki kitöltsön minden részt, és a levegőbuborékok kiszabaduljanak, hűtőbe tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
  3. A kis formákat megtöltjük az elkészült töltelékkel, de ne teljesen a tetejéig, mert akkor nem fogjuk tudni bezárni a bonbonokat, vissza a hűtőbe, hogy kicsit összeálljon a töltelék.
  4. Hűtőből kivéve, a maradék 1/3 csokit ugyanúgy olvasztjuk fel, mint az előző adagot, majd a bonbonok tetejére húzzuk, ezzel adjuk meg az alját a bonbonoknak, úgyhogy nem kell, hogy tökéletesre sikerüljenek. Hűtőbe tesszük, hogy a csoki megszilárduljon.
  5. A formákból kinyomkodva, kis bonbonos papírokba tesszük őket, és a tetejét úgy díszítjük, ahogy jólesik. (Namármost, nekem éppen úgy esett jól, hogy az amúgy mindenféle színű cukorszórásból, a zöldeket kiválogattam, kicsit a bonbon tetejét öngyújtóval megolvasztottam, majd csipesszel ráhelyeztem a szórást. Magam sem tudom, miért a legbonyolultabb díszítést vállaltam be.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 1 332
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
105 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: karácsonyi gasztroajándék
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokoládébonbon, házi desszert

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

206
étcsokoládé 100 g
fehér csokoládé 50 g
habtejszín 40 ml
vaj 70 g
mentaszirup 2 csepp
ételfesték 1 csepp