Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyleves 3.

Meggyleves 3.
Meggyleves 3.
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van itthon egy könyvem Susannah Blake-től 500 leves címmel. Az ebben található meggylevest "költöttem át" egy kicsit.
Sajnos még nincs itt a meggy szezonja, ezért készült befőttből.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyszerű előétel nyáron hidegen, télen (aki szereti) melegen.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggybefőttet leszűrjük, a levét a vízzel, vaníliás cukorral, fahéjjal és a citrommal feltesszük főni.
  2. Amikor felforrt, csökkentjük a hőfokot, beleszórjuk a meggyet, és hozzáadjuk a vermutot is. Lassú tűzön még kb. 10 percig főzzük tovább. (Találtam itthon egy kevés őszibarack befőttet, abból is tettem egy keveset a levesembe.)
  3. Végül a tejszínnel krémesítjük (én elügyetlenkedtem, és a tejszín összeugrott, ezért szemcsés a képen), és ha kell, még tovább ízesítjük.
  4. Lehűtve, esetleg tejszínhabbal a tetején tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 344
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Padányi Annamária

Mióta szakács: 2010.05.11.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

részeges meggyleves, gyümölcsleves meggyből

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

206
meggybefőtt 30 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
fahéj 1 kk
Martini Bianco 3 ek
víz 5 dl
habtejszín 1.5 dl
citrom 0.5 db