Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeribizlis-meggyleves diétásan

Feketeribizlis-meggyleves diétásan
Feketeribizlis-meggyleves diétásan
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányom már említette, mikor csinálok gyümölcslevest!! Megkérdeztem tőle: fekete ribizliből jó lesz? Ő azt mondta: persze. Így azzal vártam haza, és azt mondta, ez olyan tökéletes, hogy semmi nem kell bele!!!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

A legegyszerűbb leves, ami szinte pár perc alatt elkészül!! A benne lévő gyümölcsök és fűszerek helyreállítják az emésztést!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A magozott meggyet és a ribizlit többször átmossuk. Odatesszük annyi vízben, amennyi ellepi. Édesítőszerrel ízesítjük, hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget. Puhára főzzük.
  2. A keményítőt simára keverjük kis tejjel, amihez hozzáöntjük a főzőtejszínt is. Besűrítjük a levesünket. A maradék tejet is belekeverjük. Kihűtjük, és hidegen fogyasztjuk. Egészségetekre!
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 936
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
709 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsleves,meggyleves,meggyes fekete ribizli leves,vegyes gyümölcsleves,tejszínes leves

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

trópusi fóka
trópusi fóka Sun, 2018-06-24 22:55

"Édesítőszerrel ízesítjük"
Édesítőszerrel nem ízesítünk, hanem édesítünk (ízesíteni fűszerekkel szoktunk). De ez nem is olyan lényeges. Sokkal lényegesebb, hogy egy egészségtudatos ember nem használ mesterséges édesítőszereket, mert tudja, hogy azok még a cukornál is rosszabbak (gyorsabban ölnek). Én speciel stevia porral szoktam édesíteni. Ezen kívül a tehén tőgyváladékából nyert nedűk helyett növényi tejet ill. tejszínt használnék, ha kellene, de ezek nélkül is lehet jó gyümölcslevest csinálni.

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2018-06-25 13:54

Te kis okoska,üsd be így a keresőbe,hogy ;"édesítőszerrel ízesítjük"-és meglátod,mennyi mindenkinek az írásába bele lehetne kötni,aki szintén így írja!!
A másik,én még az ízét sem szeretem semmilyen édesítő szernek,én inkább nyírfa cukor párti vagyok.Viszont a lányom akarata érvényesült,ő szerette volna ezzel 'ízesíteni'......
Aki megszokta,és szereti az édesítő szereket,az úgy is azt fog használni,aki nem szereti,az meg mással fogja készíteni!!
Tejszínnel persze,hogy finomabb,viszont nem mindenki teheti meg,hogy tejszínt vásároljon,főleg nem nyírfa cukrot..... :-))))

dadimami
dadimami Sun, 2018-06-24 22:51

Iluska! a feketeribizli saját termés ugye? Nálunk az ősszel ültetett fácska első termése kb. annyi mint a képen a tányér mellett levő, de remélem lesz ez több is. Jövőre kipróbálom a receptedet, persze pirossal idén is megtehetem az gyönyörű, meggyőztem magam, bár csak én szeretem a gyümölcslevest, a párom nem.
puszi: Margó

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2018-06-25 13:56

Szia Margókám!!
Igen,igen saját.Rengeteg bokor van!!
El sem hinnéd,hogy a ribizli,akár a piros akár a fekete milyen hamar megfől,és aki szereti a gyümölcslevest,annak kitűnő választás!Én nem győzöm csinálni,miután egyszer megkóstoltattam velük.......
(Írok neked email-re,mert ott jobb!!!)puszika

164
feketeribizli 20 dkg
meggy 20 dkg
víz 1 l
folyékony édesítőszer 5 csepp
fahéj 1 kávéskanál
szegfűszeg 1 kávéskanál
étkezési keményítő 1 csapott ek
tej 2 dl
főzőtejszín 1 dl