Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes zabpehely keksz

Meggyes zabpehely keksz
Meggyes zabpehely keksz
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ígéretemhez híven kinyitottam a Nagyikám süteményreceptes füzetét. Találtam is benne egy finom zabpelyhes kekszet. Bevallom, kicsit módosítottam rajta saját ízlésemet követve. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást a cukorral, sóval, mézzel és a vajjal habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, majd a zabpelyhet.
  2. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, majd fokozatosan a krémhez adjuk. Kevés tejjel lazíthatunk rajta.
  3. Hozzáadjuk a magozott meggyet.
  4. Kanálnyi darabokat a tenyerünkben keksz formára lapítunk, majd sütőpapíron, előmelegített sütőben megsütjük.
  5. (Cukor nélkül is elkészítettem, diétás verzióként, több mézet felhasználva.)
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 43 666
elküldve: 33
receptkönyvben: 877
elkészítve: 33/48
Facebookon megjelent: 2

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zabpelyhes keksz, vajas keksz zabpehellyel, meggyes zabkeksz

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bpannika
Bpannika Sat, 2015-07-11 15:24

Köszönöm a receptet, egészséges és finom is. Nekem is kicsit szétfolyt, megpróbálom majd több liszttel, egyelőre dupla annyi időre tettem a sütőbe. Meglátjuk, de az íze nagyon jó!

Orsy20
Orsy21 / Orsy20 Sun, 2014-03-02 19:40

Szia!
Segítségedet szeretném kérni! Mindent úgy csináltam ahogy leírtad, de az egész úgy szétfolyt, mintha nem is raktam volna kis halmokat belőle. Sajnos nagyon morzsálós is, így szétesik darabjaira. Ízre viszont isteni. Szeretném máskor is elkészíteni,de úgy hogy azért egyben maradjon mint a Te sütid:) Mit ronthattam el?

Kata58
Kata58 Mon, 2013-03-11 10:57

Szerintem érdemes aszalt gyümölccsel is megpróbálni... én a múltkor a mazsolát áztattam be egy kicsi rumba, és fantasztikus lett a süti..

Pandora
Pandora Sun, 2013-02-03 11:46

Valamit elbaltáztam. Az első adag szétfolyt sütés közben, de azért megettük :) Amikor láttam a problémát kevertem még hozzá egy kis lisztet, így a második adag már jobb lett. Az íze remek, köszi, hogy megosztottad a weblapon.

LolaMo
LolaMo Tue, 2013-01-08 18:07

Ma kiprobaltam, bitang finom!!
(En sajnos most nem ehetek tejtermekeket, igy en is olajjal csinaltam vaj helyett. Es legkozelebb en is cukor nelkul fogom kesziteni, mert a mez elegge megedesiti.)
Koszi a receptet!

Denilke
Denilke Sun, 2012-12-30 10:02

Nagyon bejött a sütid :) Az Uram egy ültő helyében benyomta :) Nagyon jó íze van. Én annyit módosítottam rajta, hogy a vaj helyett egy kis olívaolajat tettem bele,és a tepszi alját kentem ki egy kis olajjal, és barna cukrot használtam,de én minden sütit így módosítok mostanában. Ha lazítani kell a tésztát, akkor pedig sovány joghurttal teszem:) Fahéjjal fűszereztem, a meggyhez szerintem ez megy:)
Bodor módra, félig fagyosan tettem bele a meggyet. Az első felét úgy kellett összenyomkodnom, mert így száraz volt, de nem mertem lazítani, és jól tettem, mert a második felét mire elkezdtem sütni felengedett a meggy és azt biza már kanalazni kellett a tepszibe:)

Szerintem ez egy nagyon jó alaptészta. Ma aszaltszilvásat és étcsokis -mogyorós valamint étcsokis-narancsos ízesítésűt fogok készíteni :) Az adagot háromfelé osztom, mert azért nem merem egy teljes adagon kipróbálni :)

D.Dávid1
D.Dávid1 Tue, 2012-06-19 22:46

Szeretném megkérdezni,hogy ebbe a receptbe felhasználhatok másféle gyümölcsöt is,vagy csupán meggyet?

Illatok a konyhámból
Illatok a konyhámból / Illatok a konyhámból Wed, 2012-06-20 09:46

Szia! Bár én eddig csak meggyből készítettem, szerintem variálható bármilyen gyümölccsel. Esetleg érdemes odafigyelni a lédússágára, nehogy eláztassa a tésztát. Cseresznye, szilva és a bogyós gyümölcsök még hasonlóak a meggyhez. :)

657
vaj 15 dkg
tojás 1 db
cukor 10 dkg
1 csipet
vanília 1 db
zabpehely 15 dkg
teljes kiőrlésű liszt 10 dkg
méz 1 ek
szódabikarbóna 1 tk
meggy 20 dkg
tej 0.5 dl