Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes piskóta Zita konyhájából

Meggyes piskóta Zita konyhájából
Meggyes piskóta Zita konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A meggyszezon idején pont jó volt ilyet enni.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A porcukorral a vajat habosra keverjük kb. 5 percen keresztül, majd hozzáadjuk a tojássárgákat egyenként.
  2. A tojásfehérjét a sóval addig keverjük, amíg kemény hab nem lesz.
  3. A tojássárgás krémbe beleöntjük a lisztet, és alaposan elkeverjük benne, majd óvatosan hozzáadjuk a fehérjét is. Először csak egy kicsivel elkeverjük, majd hozzáöntjük a többit.
  4. Kikenünk vajjal egy tepsit, és belisztezzük, majd beleöntjük a masszát, és mehet rá a kimagozott meggy is.
  5. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 5 perc után felemeljük 180 fokra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 178
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zita

Mióta szakács: 2014.10.27.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

meggyel szórt piskóta, meggyes gyors piskóta, piskóta meggyesen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

328
porcukor 15 dkg
margarin 22 dkg
tojás 6 db
1 csipet
szódabikarbóna 2 kávéskanál
finomliszt 30 dkg
meggy 60 dkg