r
Nosalty Logó

Kevert piskóta ancsagirl konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kevert piskóta ancsagirl konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 499 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3000 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 217 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 499 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    110.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3149.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    967 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    1250 mg
  • Nátrium
    660 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.2 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1101 micro
Összesen 3000 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 217 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszteket összekeverjük a sütőporral.
  2. Egy másik tálban a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk az olajat és a csipet sót. Belekeverjük a lisztes keveréket. Fokozatosan hozzáöntjük a tejet. Csomómentesre keverjük.
  3. Egy közepes, tapadásmentes tepsibe öntjük (ennek hiányában vajazott-lisztezett tepsibe).
  4. A tetejére potyogtatjuk a gyümölcsöt (ha fagyasztott, előtte kiengedjük), majd előmelegített sütőben, 175°C-on 20 perc alatt megsütjük.
  5. Ha kihűlt, szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 11117
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 30.

Ajánló

Mi most egy 35x25 cm-s tepsiben sütöttük, de nem jött fel olyan magasra, mint ahogy szerettük volna, tehát legközelebb eggyel kisebb, 30x20 cm-esben készítjük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Anyukám ezt a receptet még az egyik munkatársától kb. 25 éve kapta. Régen rengetegszer elkészítette a sütit, a nővéremnek is megadta a receptjét. Ám a recept egyszer csak eltűnt... Nemrég felfedeztünk a fagyasztóban egy csomag fagyasztott cseresznyét, és fel kellett használni. Kitaláltuk, hogy újra el kéne készíteni ezt a sütit. Tehát anyu "visszakérte" a receptet a nővéremtől, és újra elkészítettük a sütit. :D Nagyon hamar elfogyott.

Hozzászólások

Katica

Gratulálok,nagyon guszta....Ismerem és gyakran sütöm ezt a sütit én is. Családom kedvence. Azzal a változattal készül nálunk,hogy a tojás fehérjét is felhasználom,rendesen,mint a piskótánál.

Törölt felhasználó

Köszönöm/köszönjük szépen! :) Örülök, hogy nem csak mi szeretjük.

Törölt felhasználó

köszi az ötletet, most jönnek a gyümölcsök, az unokáimnak én is megsütöm , köszönöm.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.