r
Nosalty Logó

Kevert piskóta ancsagirl konyhájából

NS
Kevert piskóta ancsagirl konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

499
Kalória
9.1g
Fehérje
74.7g
Szénhidrát
18.5g
Zsír
74.3g
Víz
108.5g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
33.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3000 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    110.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3149.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    967 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    1250 mg
  • Nátrium
    660 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    448.2 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    445.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1101 micro
Összesen 3000 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 217 kcal

Elkészítés

  1. A liszteket összekeverjük a sütőporral.
  2. Egy másik tálban a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk az olajat és a csipet sót. Belekeverjük a lisztes keveréket. Fokozatosan hozzáöntjük a tejet. Csomómentesre keverjük.
  3. Egy közepes, tapadásmentes tepsibe öntjük (ennek hiányában vajazott-lisztezett tepsibe).
  4. A tetejére potyogtatjuk a gyümölcsöt (ha fagyasztott, előtte kiengedjük), majd előmelegített sütőben, 175°C-on 20 perc alatt megsütjük.
  5. Ha kihűlt, szeletelhetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Anyukám ezt a receptet még az egyik munkatársától kb. 25 éve kapta. Régen rengetegszer elkészítette a sütit, a nővéremnek is megadta a receptjét. Ám a recept egyszer csak eltűnt... Nemrég felfedeztünk a fagyasztóban egy csomag fagyasztott cseresznyét, és fel kellett használni. Kitaláltuk, hogy újra el kéne készíteni ezt a sütit. Tehát anyu "visszakérte" a receptet a nővéremtől, és újra elkészítettük a sütit. :D Nagyon hamar elfogyott.

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek