Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-mákos torta

Meggyes-mákos torta
Meggyes-mákos torta
75 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti recept tésztája nem tartalmaz lisztet, és 4 lapot sütnek, ami miatt két réteg meggyes rész van benne.
Nálunk viszont ez a változat a nyerő.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A meggyes krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. Sütőpapírból kivágünk 3 db 26 cm átmérőjű kört.
  2. A robotgép közben habbá veri a fehérjéket, apránként adagoljuk bele a cukrot is.
  3. Közben összekeverjük a lisztet a mákot és a sütőport. Amikor kész a hab, fakanállal óvatosan hozzákeverjük a száraz hozzávaló egy részét, majd az olajat és a tojássárgákat, és végül a maradék lisztes keverék is belemegy.
  4. A tésztát 3 részre osztjuk, és rákenjük az első harmadot a csatos tortaformába helyezett sütőpapírra. Majd mehet sülni 15 percet. Így csináljuk a másik 2 adaggal is.
  5. Amíg sülnek a lapok, elkészítjük a krémeket.
  6. A 3 dl tejben megfőzzük a búzadarát, hűlni hagyjuk.
  7. A vajat a cukorral, a vaníliával és a citromhéjjal kikeverjük robotgéppel habosra, hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt is.
  8. A meggyet kimagozzuk, szűrőbe téve felfogjuk a levét, ha nincs 2 dl, akkor kiegészítjük vízzel ennyire
  9. Beletesszük a cukrot, a citromhéjat, az őrölt fahéjat és az étkezési pudingport. Közepes lángon kevergetve besűrítjük, a meggyet a végén tesszük bele.  Hűlni hagyjuk.
  10. A lapokról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt. Az elsőt egy tálra tesszük, megkenjük a meggyes krémmel. Rá a következő lap, erre jön a fehér krém, végül az utolsó lap.
  11. A tetejére mehet egy kis olvasztott csokoládé, esetleg porcukor.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 751
elküldve: 7
receptkönyvben: 233
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Honeyheart

Mióta szakács: 2012.03.01.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes máktorta, tejbegrízes máktorta meggyel, mákos gyümölcstorta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

VargaDorka
Dudakukta / VargaDorka Tue, 2013-12-10 22:28

Koszonjuk a receptet, nagyon finom! Mi tettunk kicsi tejet is a tesztaba, mert tul tomenynek talaltuk, de igy szepen megsultek a tortalapok :)

Dzseffi
Dzseffi Fri, 2012-11-16 15:07

Régóta szemezek ezzel a sütivel. Csak egy kérdésem lenne mielőtt nekikezdenék. A lapokat egyszerre ki lehet sütni és a végén 3 részre vágni? Vagy nagyon morzsolódna?

negyelabea
negyelabea Mon, 2012-07-16 09:17

Szia Honeyheart!
Hétvégén volt anyukám születésnapja, akinek kedvence a mák, ezért választottam ezt a tortát, ami nagyon jól sikerült, nem volt bonyolult elkészíteni és isteni finom lett. Köszönöm a receptet. Üdv. Bea

Jégvirág
Jégvirág Fri, 2012-03-09 22:31

Szia!
Néhányszor már megsütöttem a lisztmentes változatot, de elkevertem valahol a receptet. Ha nem túl nagy kérés, akkor leírnád az eredetit? Előre is köszönöm!
Üdv, Szilvi

799
tojás 6 db
cukor 15 dkg
finomliszt 15 dkg
mák 15 dkg
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 1 dl
tej 3 dl
búzadara 3 evőkanál
vaj 10 dkg
porcukor 7 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vanília kivonat 1 teáskanál
meggy 40 dkg
vaníliás pudingpor 0.75 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 3 ek