r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos szelet VnéEdit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Meggyes-mákos szelet VnéEdit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 7433 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    925.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.5 g

Zsír

  • Összesen
    355.5 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11108.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    4353 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    1033 mg
  • Foszfor
    3985 mg
  • Nátrium
    1433 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    960.8 g
  • Cukor
    480 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1999 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1442 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    849 micro
Összesen 7433 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. A tésztához valókat a lekvár kivételével egy tálban fakanállal összedolgozzuk.
  2. Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm x 38 cm-es ( normál) tepsit, majd a masszát fakanállal vagy műanyag krémkaparóval szépen rákenegetjük a sütőpapírra, esetleg lisztes kézzel kicsit elegyengetjük. Egy vékony réteg tésztát kapunk.
  3. A tetejét megkenjük lekvárral.
  4. Ezt követően elkészítjük a tetejére kerülő tölteléket. Először is a két tojásfehérjét felverjük habnak.
  5. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal jól kikeverjük, fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, a sütőporos lisztet. Végül a mákot, a levétől lecsepegtetett meggyet és a tojáshabot keverjük hozzá.
  6. A kapott masszát ráöntjük a lekváros tésztára, szépen elegyengetjük a tetejét. Előmelegített sütőben sütjük, kb. 40 perc alatt sül át.
  7. A kihűlt süteményt bevonjuk a csokimázzal. A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, és a tészta tetejére öntjük. Szépen elegyengetjük. A sütemény tetején a csokimáz nem egyenletes, mivel a meggytől nem egyenes a felszíne a megsült süteménynek.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22×38
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7311
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Egyik hétvégi süteményünk volt. Nagyon finom, kiadós sütemény.

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?