Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mák petit fours-ban

Mák petit fours-ban
Mák petit fours-ban
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A petit fours apró, pici, finom és nem utolsó sorban édesség falatocska. Amolyan "teasütemény", melyből több fajta is létezik. 
Úgy gondoltam, ha már múltkor elkészítettük a vérnarancs curd-öt, akkor most használjuk is fel apró kis süteményekbe töltve.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Vérnarancs curd elkészítése:
  1. A vérnarancs levét és a cukrot feltesszük a legkisebb gázrózsa kis lángjára, s megvárjuk, amíg elolvad a cukor a lében, majd még 1-2 percig hagyjuk, hogy teljesen felmelegedjen a vérnarancs leve.
  2. Lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a vajat, amíg teljesen el nem olvad.
  3. Ezután visszatesszük a tűzre, s kicsit besűrűsítjük. Ezután ismét lehúzzuk a tűzről belekeverjük a két tojássárgáját, s közben folyamatosan keverjük.
  4. Majd ismét egy kicsit sűrítünk rajta a tűzön, s ekkor leszűrjük, hogy ne maradjon benne rost és/vagy mag. Majd a tűzön besűrűsítjük, hogy keveréskor elváljon a táltól, amiben főzzük.
  5. Elzárjuk alatta a tüzet, megvárjuk, amíg kihűl, s üvegbe töltve, hűtőben 3 hétig is eláll. 
Sütemény készítése:
  1. A mákot összekeverjük a tejjel, és félretesszük.
  2. Majd felverjük kemény habbá a tojások fehérjét, és a hűtőbe tesszük a felhasználásig.
  3. A vajat elkeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a mákot, s elkeverjük. Majd nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a habot. Sűrű masszát kell kapnunk. 
  4. A sütőt előmelegítjük, egy kis tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát, és megsütjük.
  5. Hagyjuk a tésztát kihűlni. Teljesen hűtsük ki, mert nagyon könnyen törik melegen, hidegen könnyebben kezelhető. Ha lehűlt, rövid időre, kb. fél órára a hűtőbe is betehetjük, mert akkor már eléggé stabil lesz ahhoz, hogy kettévágjuk.
  6. Amikor széltében kettévágtuk, megkenjük az egyik lapot a curddel, majd a másik lapot a tetejére helyezzük.
  7. A porcukorhoz annyi citromlevet öntünk, amitől nagyon sűrű, de kenhető masszát kapunk, s a felső süteményréteg tetejére öntjük és elkenjük rajta.
  8. Ha megszilárdult, vizes késsel szeletelhetjük.
  • sütési hőfok: 175°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 412
elküldve: 3
receptkönyvben: 230
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vérnarancs curd, töltött mákos aprósütemény, mákos teasütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

876
finomliszt 18 dkg
vaj 18 dkg
porcukor 18 dkg
mák 18 dkg
tej 1 dl
tojásfehérje 3 db
sütőpor 0.5 csomag
citromlé 0.5 citromból nyert
gyümölcslé 2 dl
vaj 5 dkg
barna cukor 7 dkg
tojássárgája 2 db
citromlé 0.75 citromból nyert
porcukor 18 dkg