Nosalty Logó

Mák petit fours-ban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mák petit fours-ban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 876 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 5263 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 341 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1286.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.4 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 876 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.8 g

Zsír

  • Összesen
    276.3 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7721.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    3367 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    706 mg
  • Foszfor
    2605 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    650.5 g
  • Cukor
    459 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    419.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1726 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1692 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 5263 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 341 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Vérnarancs curd elkészítése:
  2. A vérnarancs levét és a cukrot feltesszük a legkisebb gázrózsa kis lángjára, s megvárjuk, amíg elolvad a cukor a lében, majd még 1-2 percig hagyjuk, hogy teljesen felmelegedjen a vérnarancs leve.
  3. Lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a vajat, amíg teljesen el nem olvad.
  4. Ezután visszatesszük a tűzre, s kicsit besűrűsítjük. Ezután ismét lehúzzuk a tűzről belekeverjük a két tojássárgáját, s közben folyamatosan keverjük.
  5. Majd ismét egy kicsit sűrítünk rajta a tűzön, s ekkor leszűrjük, hogy ne maradjon benne rost és/vagy mag. Majd a tűzön besűrűsítjük, hogy keveréskor elváljon a táltól, amiben főzzük.
  6. Elzárjuk alatta a tüzet, megvárjuk, amíg kihűl, s üvegbe töltve, hűtőben 3 hétig is eláll.
  7. Sütemény készítése:
  8. A mákot összekeverjük a tejjel, és félretesszük.
  9. Majd felverjük kemény habbá a tojások fehérjét, és a hűtőbe tesszük a felhasználásig.
  10. A vajat elkeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a mákot, s elkeverjük. Majd nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a habot. Sűrű masszát kell kapnunk.
  11. A sütőt előmelegítjük, egy kis tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát, és megsütjük.
  12. Hagyjuk a tésztát kihűlni. Teljesen hűtsük ki, mert nagyon könnyen törik melegen, hidegen könnyebben kezelhető. Ha lehűlt, rövid időre, kb. fél órára a hűtőbe is betehetjük, mert akkor már eléggé stabil lesz ahhoz, hogy kettévágjuk.
  13. Amikor széltében kettévágtuk, megkenjük az egyik lapot a curddel, majd a másik lapot a tetejére helyezzük.
  14. A porcukorhoz annyi citromlevet öntünk, amitől nagyon sűrű, de kenhető masszát kapunk, s a felső süteményréteg tetejére öntjük és elkenjük rajta.
  15. Ha megszilárdult, vizes késsel szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12692
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A petit fours apró, pici, finom és nem utolsó sorban édesség falatocska. Amolyan "teasütemény", melyből több fajta is létezik.  Úgy gondoltam, ha már múltkor elkészítettük a vérnarancs curd-öt, akkor most használjuk is fel apró kis süteményekbe töltve.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

8 csodásan zöldellő, harsanó, mégis puha spárgás fogás a tavasz...

Bár az elmúlt hetekben csak néhány olyan nap volt, amikor igazán csodálhattuk a tavasz szépségét, afelől nem lehet kétségünk, hogy a spárgaszezon már javában tart! Nincs sok időnk kiélvezni ezt a csodás zöldséget, éppen ezért összegyűjtöttük a legfinomabb recepteket egy helyre, hogy neked már ne menjen el az időd a keresgéléssel.

Nosalty

További cikkek