Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes krémes ahogy Edit készíti

Meggyes krémes ahogy Edit készíti
Meggyes krémes ahogy Edit készíti
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nyári receptes újságban jelent meg a sütemény. Egy kis módosítással elkészítettem. Nagyon finom, ajánlom a gyümölcsös sütik kedvelőinek!

hozzávalók / 10 adag

A lapokhoz

A töltelékhez

A krémhez

A bevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 4 részre osztjuk. Cipókat formázunk, majd 20×30 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk.
  2. A sütőpapírral bélelt tepsibe terítünk egy lapot, megszórjuk a fele lecsepegtetett meggy szemekkel, a másik lapot ráhelyezzük, villával megszurkáljuk, és 180 fokra melegített sütőben kb. 23 perc alatt világosra sütjük. A másik két lapnál is így járunk el.
  3. A krém készítése: A margarin kivételével a hozzávalókat sűrűre felfőzzük, kihűtjük, a kihabosított margarinnal jól összekeverjük. A kihűlt két lap közé töltjük.
  4. A máz készítése: Elektromos keverőgéppel a cukrot a meggylével sűrű krémmé keverjük, és a felolvasztott meleg margarinnal összekeverjük. A süteményt bevonjuk.
  5. Legalább egy fél napot hagyjuk állni, és azután szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 004
elküldve: 0
receptkönyvben: 135
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

meggyes krémes, meggyes süti vaníliás krémmel, krémes süti meggyel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

napka
napka Tue, 2014-02-11 17:55

Kedves Edit! Nagyon jól néz ki a sütid, biztos finom is, ki fogom próbálni!! ( A krémbe nem margarint, hanem vajat teszek majd, szerintem sokkal finomabbak úgy a krémek) Elmentettem!!

edit56
VnéEdit / edit56 Tue, 2014-02-11 21:27

Kedves napka!
Igen,vajjal sokkal finomabbak a krémek.
Én is szoktam vajjal is készíteni.
Sok sikert a sütihez!
Köszönöm a hozzászólást.
Üdv:Edit.

699
finomliszt 40 dkg
margarin 10 dkg
mangalica zsír 5 dkg
tejföl 1 dl
tojás 1 db
porcukor 10 dkg
sütőpor 1 csomag
meggy 60 dkg
tej 3 dl
finomliszt 3 púpozott ek
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
margarin 20 dkg
meggylé 1 dl
porcukor 20 dkg
margarin 2 ek