r
Nosalty Logó

Meggyes krémes ahogy Edit készíti

VnéEdit
Meggyes krémes ahogy Edit készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lapokhoz

A töltelékhez

A krémhez

A bevonathoz

700
Kalória
7.1g
Fehérje
91.8g
Szénhidrátok
34.4g
Zsír
68.3g
Víz
28.7g
Koleszterin
2.1g
Rost
53.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lapokhoz

A töltelékhez

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 700 kcal
  • 3% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lapokhoz

A töltelékhez

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 6989 kcal
  • 3% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lapokhoz

A töltelékhez

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 284 kcal
  • 3% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    614 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 700 kcal
  • 3% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71 g

Zsír

  • Összesen
    344.4 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5089.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1523 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1956 mg
  • Nátrium
    1233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    917.8 g
  • Cukor
    532 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    683.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    312 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2656 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6135 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 6989 kcal
  • 3% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 284 kcal

Elkészítés

A lapokhoz

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 4 részre osztjuk. Cipókat formázunk, majd 20×30 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk.
  2. A sütőpapírral bélelt tepsibe terítünk egy lapot, megszórjuk a fele lecsepegtetett meggy szemekkel, a másik lapot ráhelyezzük, villával megszurkáljuk, és 180 fokra melegített sütőben kb. 23 perc alatt világosra sütjük. A másik két lapnál is így járunk el.
  3. A krém készítése: A margarin kivételével a hozzávalókat sűrűre felfőzzük, kihűtjük, a kihabosított margarinnal jól összekeverjük. A kihűlt két lap közé töltjük.
  4. A máz készítése: Elektromos keverőgéppel a cukrot a meggylével sűrű krémmé keverjük, és a felolvasztott meleg margarinnal összekeverjük. A süteményt bevonjuk.
  5. Legalább egy fél napot hagyjuk állni, és azután szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30

Egy nyári receptes újságban jelent meg a sütemény. Egy kis módosítással elkészítettem. Nagyon finom, ajánlom a gyümölcsös sütik kedvelőinek!

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...