r
Nosalty Logó

Epres Pavlova torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres Pavlova torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

Az epres réteghez

Összesen 674 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

Az epres réteghez

Összesen 2700 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

Az epres réteghez

Összesen 170 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.1 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    241 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 674 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    96.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1537.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.5 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    964.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    361 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 2700 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az epres réteghez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
  2. A tojásfehérjéket habbá verjük, miközben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot.
  3. A már kemény habra rászórjuk a lisztet, és hozzáadjuk a fehérborecet. Lazán összeforgatjuk.
  4. Egy nagy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a közepére kb. 24 cm átmérőjű kört rajzolunk.
  5. A körre halmozzuk a tojáshabot, tortát formázunk belőle, és az előmelegített sütőbe tesszük.
  6. 150 fokon sütjük 10-15 percig, majd ezt követően 100 fokon szárítjuk tovább a tojáshabot kb. 50-60 percig. Miután megsült a tojáshab, résnyire nyitott sütőben hagyjuk kihűlni.
  7. A folyékony eperréteghez a lecsumázott, mosott epreket kettévágjuk, és a cukorral együtt 10-12 percig főzzük, amíg sűrűvé, lekvárszerűvé nem válik.
  8. A kihűlt tojáshab lapot óvatosan levesszük a sütőpapírról, és egy tortatartóra tesszük.
  9. A tejszínt habbá verjük, és a tojáshabra halmozzuk.
  10. A habra csorgatjuk a kihűlt folyékony eperszószt, amelyet megrakunk egész eperszemekkel.
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19586
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Pavlova torta tojásfehérjehab alapú, tejszínes, gyümölcsös torta. A tojásfehérjehab kívül ropogós, belül krémes állagú. Valójában olyan, mint egy nagy habcsók, amely tejszínhabtól és gyümölcstől roskadozik. A torta Anna Pavlova balerináról kapta nevét, aki korának ünnepelt sztárja volt. A torta létrejöttét Ausztrália és Új-Zéland is a magáénak vallja, nemzeti desszertjüknek tekintik, de pontosan nem lehet tudni, hogy ki is találta fel. Állítólag az édesség mindkét országban Anna Pavlova turnéját követően bukkant fel. Szeretjük a tojáshabos süteményeket, ennél jobban csak a tisztán tojáshabból készülteket kedveljük. Pontosan ezért nem is értem, hogy miért nem készítettem eddig Pavlova tortát. Eperszezon lévén, egyértelmű volt, hogy egy epres változattal indítottam a Pavlova torták készítését...mert gondolom, lesz még folytatás:). A tejszínhabra a friss eper mellé került cukorral összefőzött, folyós eper is. Háááát...nem rontotta el a tortát:)) A recept a Pécsi Borozó oldalán jelent meg. További képek itt láthatóak.

Hozzávalók

A tésztához

Az epres réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...