Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bécsi kockák Angie konyhájából

Bécsi kockák Angie konyhájából
Bécsi kockák Angie konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Május elsejére készítettem, egy régi receptes könyvben találtam.

hozzávalók / 4 adag

tészta

krém

Szólj hozzá!

elkészítés

tésza

  1. A margarinhoz adjuk a cukrot, a fahéjat, a citromhéjat, 10 dkg lisztet, és tésztát gyúrunk. Szükség szerint adjunk hozzá még lisztet.
  2. 1-2 órát pihentetjük, majd osszuk két részre, nyújtsuk el, majd kisebb tepsiben süssük ki 180 fokon 20-25 perc alatt.

krém

  1. A tejszínhabot verjük föl az ásványvízzel és a cukorral, keverjük hozzá a rumot és a diót, majd kenjük az első lapra, és tegyük rá a másikat.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 036
elküldve: 0
receptkönyvben: 84
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

dióhabos kocka, rumos diós sütemény, krémes diós szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1273
margarin 20 dkg
cukor 10 dkg
dió 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 0 ízlés szerint
finomliszt 20 dkg
habtejszín 20 dkg
ásványvíz 2 dl
cukor 5 ek
dió 16 dkg
rum 3 ek