r
Nosalty Logó

Medvehagymás töltött fehérkaraj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Medvehagymás töltött fehérkaraj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 843 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 3366 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 256 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    72.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 843 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.7 g

Zsír

  • Összesen
    288.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    1279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3882 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1969 mg
  • Nátrium
    851 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    791.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    97 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    1099 mg
  • Retinol - A vitamin:
    641 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1104 micro
Összesen 3366 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    196 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

A sütéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A karajt kiklopfoljuk, bekenjük fűszerolajjal, és a hűtőbe tesszük.
  2. A tojásokat a tejföllel felverjük, sót és egy kevés borsot adunk hozzá, beleszórjuk a medvehagymát, nem kell túl sok, mert intenzív az íze. Serpenyőben olajon rántottát készítünk. Amikor kész van, rászórjuk a reszelt sajtot, az apró kockára vágott paradicsomot, és lazán összekavarjuk.
  3. A kipotyolt húst tetszőleges szeletekre vágjuk (nálam 15x15 cm). A tojást a szeleteken elosztjuk, majd felgöngyöljük úgy, hogy a találkozásnál 1-2 cm-en fedjék egymást a szeletek.
  4. Hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük, majd megsütjük. (Én serpenyőben fedő alatt 15 percet pároltam, majd a sütőben tűzálló tálban lefedve 30 percet sütöttem.) A végén 5 percet fedő nélkül, hogy szép piros legyen.
  5. Tálaláskor a rudacskákat félbevágjuk, lehetőleg ferdén. Körettel, salátával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3315
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás töltött fehérkaraj
Csiki Piroska 230 recept

Nálunk még nem jelent meg a medvehagyma, ezért olajban eltett tavalyi medvehagymát használtam. Egész télen a hűtőben tartottam, nem romlott el. Hidegen is tálalhatjuk, ilyenkor kisebb karikára vágjuk.

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk