Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás töltött fehérkaraj

Medvehagymás töltött fehérkaraj
Medvehagymás töltött fehérkaraj
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk még nem jelent meg a medvehagyma, ezért olajban eltett tavalyi medvehagymát használtam. Egész télen a hűtőben tartottam, nem romlott el.
Hidegen is tálalhatjuk, ilyenkor kisebb karikára vágjuk.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A töltelékhez

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajt kiklopfoljuk, bekenjük fűszerolajjal, és a hűtőbe tesszük.
  2. A tojásokat a tejföllel felverjük, sót és egy kevés borsot adunk hozzá, beleszórjuk a medvehagymát, nem kell túl sok, mert intenzív az íze. Serpenyőben olajon rántottát készítünk. Amikor kész van, rászórjuk a reszelt sajtot, az apró kockára vágott paradicsomot, és lazán összekavarjuk.
  3. A kipotyolt húst tetszőleges szeletekre vágjuk (nálam 15x15 cm). A tojást a szeleteken elosztjuk, majd felgöngyöljük úgy, hogy a találkozásnál 1-2 cm-en fedjék egymást a szeletek.
  4. Hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük, majd megsütjük. (Én serpenyőben fedő alatt 15 percet pároltam, majd a sütőben tűzálló tálban lefedve 30 percet sütöttem.) A végén 5 percet fedő nélkül, hogy szép piros legyen.
  5. Tálaláskor a rudacskákat félbevágjuk, lehetőleg ferdén. Körettel, salátával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 085
elküldve: 6
receptkönyvben: 93
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
226 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, Anyák napja, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

medvehagymás göngyölt sertéskaraj, medvehagymás töltelékkel töltött karaj, medvehagymás tojással töltött karaj

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-04-12 22:36

Jujj de megkóstolnám Piroska:) Igazi étvágygerjesztő úgy ahogy van. Sose csináltam még medvehagymás ételt, nem is nagyon találtam olyat ami megfogott volna, de ettől szikrát kaptam. Fogalmam sincs ilyenkor vásárolható-e már a piacon, de utána nézek. Köszönöm, szép hétvégét:) pusszancs: Gabi

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2013-04-13 07:00

Gabikám, nálatok már kell legyen, mert ott minden korábban van. Ezért nem tudok beküldeni idény dolgokat, mert amire itt megjelenik nálatok már vége. Amint írtam most is üvegből dolgoztam. Neked is szép hétvégét. Piroska

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-04-13 14:44

Tényleg van a piacon:) Vásárolt is a hitvesem délelőtt egy jó nagy adagot. Nagyon klassz, friss. Holnapi ebéd ez lesz. Majd elmesélem..Pusszancs, Gabi

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2013-04-13 14:48

Várom a beszámolót. Jó étvágyat hozzá. Csak ne tegyél túl sokat, mert nagyon erős. Puszi, Piroska

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2013-04-14 19:30

Piroska, csillagos ötös:) Csirkeciciből készítettem. Nagyon finom, sose gondoltam volna. Befaltuk:) Köszönöm!!!!!! Puszi: Gabi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-04-12 20:27

Piroska!

Ez az étel, csodálatosan gusztusos, tavaszias, laktató finomság!

Húúú, most nagyon kinézegettem magam, csorog a nyálam, ha képről jól lehetne lakni, megtettem volna :)
Mentettem!!! :)
Köszönöm szépen!
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2013-04-12 20:39

Szia Éva!
Köszönöm szépen. Nem szabad éhesen képeket nézegetni, mert attól megjön az étvágy. Szoktam én is így járni. Olyankor megyek és kutatok a hűtőben. Örülök, hogy tetszik. Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-04-12 20:59

Kedves Piroska!

Igen igazad van, de mit tegyek, ha a vacsora kifli, gyümölcsös joghurt, és más most nem lehet... :)
Meg nem is kívánom estére már a nehezebb ételeket.. :)

Kérlek, írd meg, mert a tárkonyod bevált, :) - hogy Te hogy teszed el a medvehagymát?
Köszönöm a válaszodat, nagyon!! :D
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2013-04-13 07:28

Kedves Éva-Anyóca!
Amiből ezt most készítettem, megmostam, jól leráztam a vizet, még egy száraz konyharuhával is leitattam, hogy ne maradjon semmi víz rajta. Összevágtam egy üvegbe gyömöszöltem és feltöltöttem olajjal, egy villával meglazítottam, hogy az olaj mindenhová férkőzzön be, majd lekötöttem és hűtőbe tettem. Azt mondják, hogy kamrában is megáll, csak az olaj teljesen fedje be.
Nekem a hűtőben nem avasodott meg. Annyira erős az íze, hogy 2 db 1 l -es üveggel elég egy szezonra, ha jól megtömöd az üveget. Ha találok időben friss levelet, újabb módszerrel is próbálkozom, majd értesítelek. Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-04-13 12:36

Kedves Piroska!

Nagyon szépen köszönöm Neked ezt a gyors, és fontos!! : részletes megoldási lehetőséget, -kapok szerencsére nagy adaggal , frisset,nem oly sokára, unokahúgomék olyan részen élnek, ahol szavaival élve:" kaszálni lehet, annyi van :)", készítek is belőle, meg elmentem ilyen mód.
Köszönöm szépen! :D
Szép hétvégét!

Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2013-04-13 14:45

Be jó, hogy ilyen hamar hozzájutsz. ilyenkor a legfinomabb, amikor még zsenge. Neked is szép hétvégét: Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-04-14 10:15

Kedves Piroska!

Igen én is nagyon örülök neki!! :D

Alig várom, hogy a hét elején a csomag megérkezzen, és eltehessem, meg természetesen étel is készüljön belőle... :)

Nálunk is lehet tulajdonképpen kapni, egy csokor, kb.: 12-14 szál lehet, attól függ, melyik üzletlánc, és egy kis konyult csokorért kérnek 499 Ft-599 Ft-ot, hááát, az úgy nagyon drága mulatság lenne,....sajnálkozom, és nem veszem meg,...ahhoz hogy érezhessük is, lássuk is, ne csak tudjunk róla, hogy van benne, ilyen mód nem elég egy csokor...sajnos :(
Szóval izgatottan várom a friss csodás levelekből álló küldeményt. :D

Szép hétvégét kívánok, itt most ezerrel süt a nap, késő estig fenn voltam, a békák hatalmas hanggal adtak szerenádot, úgyhogy, itt az a tavasz!! :D
Ráadásul, végre, két év kihagyás után, mert hatalmas volt a talajban a víz, most végre láttam az előkertünkben a férjem kedvenc virágját: körülveszi csodás sárga gólyahír,...és aztán látod kikelni ilyenkor csak a zöldjét a lila kikericsnek!!! :) , és most ott van, le is fényképeztük, már azt hittük szegényke a talajvíztől kipusztult,...:(
De nem! :)
Van!!, és úgy jelent meg, ahogy szokott,- majd amikor kb.: Anna,Anikó névnap lesz, meg majd megjelenik a csodás lila virága, semmi más, csak a virág, az jelzi, burgonyát kiszedni - betakarítani kell a földből. :)
Na, hogy az ember milyen kis csodáknak is tud örülni, magáról a Tavaszról meg már tényleg ne is beszéljünk. Végre kiböjtöltük, itt van. :)
Szép vasárnapot!
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2013-04-14 17:44

Kedves Éva!
Így tudok én is lelkesedni a tavasznak. Nagyon sokat váratott magára. Nekem csak egy picike kertem van, de mindenből van egy kevés benne. Májusban a legszebb amikor a gyümölcsfák is virágoznak. Azóta, hogy feltettem a receptet, nálunk is megjelent a medvehagyma, csak elég messzire van a várostól. Kell egyet kirándulni.
Kívánok én is szép vasárnap estét. Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-04-15 08:32

Kedves csikipi!

Örülök, hogy már ott is van Nálatok medvehagyma. :)
Bárcsak olyan szép helyen lakhatnék, biztosan a levegő is tisztább,:D - legalábbis mint ami nálunk van, attól biztosan.. :(
Kis kert is csodákra képes! :)
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

szandokan
szandokan Fri, 2013-04-12 20:13

De jó kis tavaszi hangulata van biztos az ize is nagyon finom!!!!!!Mentettem :) Ügyi vagy Csikipi::::))))))))))) Szép hétvégét kiván:Szandokán

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2013-04-12 20:42

Bizony finom. A hosszú tél után már ki vagyunk éhezve a tavaszias kajára. Kívánok én is nagyon szép hétvégét. Piroska

832
csirkemell filé 60 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
tojás 4 db
medvehagyma 0.25 csokor
paradicsom 1 közepes db
bors 0 ízlés szerint
sajt 5 dkg
tejföl 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
napraforgó olaj 2 dl