r
Nosalty Logó

Medvehagymás saláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Redy
Medvehagymás saláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 89 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 356 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 43 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    317 micro
  • β-karotin
    1108 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 89 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    633.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1267 micro
  • β-karotin
    4434 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1914 micro
Összesen 356 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    545 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 43 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répát, kígyóuborkát és a retket megpucoljuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A medvehagymát és a jégsalátát kisebb laskára vágjuk.
  3. A zellert és a póréhagymát vékonyan felkarikázzuk.
  4. Csak enyhén sózzuk és az olívaolajjal leöntjük.
  5. Összeforgatjuk és frissen fogyasztjuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 46363
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 09.

Ajánló

Szendvicsek és húsok mellé is remek kiegészítő.

Receptkategóriák

Mint minden zöldség, a medvehagyma is a legjobb nyersen. Ennek okán találtam ki ezt a nyers salátát, mely egyáltalán nem erős hagymás hatású így összességében.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

A medvehagyma szóloban is használható salátának: kis olajjal,ecettel,sóval megszórva is nagyon finom.

Törölt felhasználó

Elkeszitettem de ugy mint a spenotot.Nagyon fincsi lett,kedvelte nagyon a csaladom.Marta

kuckuli

Hasonlóan készítettem én is el ---póréhagyma, uborka, zeller, medvehagyma ---salátalé, olaj ---nagyon finom!! Kissé büdös, lehet?leg utána ne menjünk közösségbe!

Törölt felhasználó

Egyszer?sített változat: egy kígyóuborka, három paradicsom, egy csokor medvehagyma apróra "szecskázva", só, bors (ízlés szerint), rázuttyintva egy natúr joghurt, jól összekeverve - máris falható!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?