Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás körözött

Medvehagymás körözött
Medvehagymás körözött
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A medvehagymás körözöttel három éve találkoztam első ízben, egy ismerősöm édesanyja készítette borkorcsolyaként. Ekkor ismertem meg magát a medvehagymát is. A receptet akkor elfelejtettem elkérni, de később saját szakállamra is megpróbálkoztam vele, végül a fűszerezéssel kísérletezve jutottam el a receptig. Számomra legalább annyira a tavasz hírnöke, mint a kora nyáré a tojásos nokedli.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tipp: ha sikerül levendulazseléhez jutnunk (pl. a csopaki Tamás Pince féle igen remek), azzal egészen különleges!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót keverőtálban villával összetördeljük. Sózzuk, borsozzuk (őrölt fekete és durvára őrölt színes borssal).
  2. Fűszermozsárban 3-4 csipet római köményt, 1 csipet koriandert és 1 csipet mustármagot alaposan porrá zúzunk, ez  kerül még bele a túróba. Megint csak ízlés szerint, mert általában nem kell bele az egész mennyiség; a lényeg, hogy ne vegye el a medvehagyma ízét, hanem kiemelje azt. 
  3. Ekkor jöhet a fokhagyma, ebből sem kell túl sok, éppen hogy csak az ízhatás hátterében legyen jelen, hangsúlyozza főszereplőnket. Mindent alaposan összekeverünk, közben kóstoljunk a megfelelő fűszerezés érdekében.
  4. A medvehagymát felaprítjuk, a leveleket egybefogva, meghajtogatva (persze nem kell tudományos precizitásra törekedni) előbb vékony csíkokra vágva, majd néhány mozdulattal keresztirányban is átdolgozva, és mehet a tálkába. A kaprot hasonlóan elnagyoltan felvágjuk, beleszórjuk, és alaposan összekeverjük.
  5. Ezután jöhet a tejföl, a kívánt krémességhez szükséges mennyiségben. Azonnal fogyasztható, persze pár óra hűtés után még finomabb!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 13 721
elküldve: 1
receptkönyvben: 177
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kristóf

Mióta szakács: 2011.04.02.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

medvehagymás-túrós szendvicskrém, körözött medvehagymával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

295
medvehagyma 1 csokor
tehéntúró 0.5 kg
tejföl 175 g
kapor 4 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
koriander 0 ízlés szerint
római kömény 0 ízlés szerint
mustármag 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd