r
Nosalty Logó

Medvehagymás kalács Katharosz konyhájából

Katharosz
Medvehagymás kalács Katharosz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

594
Kalória
13.7g
Fehérje
75.7g
Szénhidrát
25.9g
Zsír
32.1g
Víz
45g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
2.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 594 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2376 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    920.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 594 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    103.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3680.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    2468 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    303 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    128.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 2376 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 304 kcal

Elkészítés

  1. A kimért liszttel elkeverjük a sütőport és a sót.
  2. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az olajban egy botmixer segítségével pépesítjük a medvehagymát.
  3. Ezután egy dagasztógépbe rakjuk az alapanyagokat, a felfuttatott élesztőt, a joghurtot, a medvehagymás olajat és a végén a sütőporos lisztes keveréket, majd dagasztani kezdjük, és amikor kezd egybeállni, szükség szerint adunk hozzá még lisztet, kb. 3-4 marékkal, de csak adagokban, ahogy a tészta megkívánja.
  4. Akinek nincs dagasztógépe, az természetesen ezt a műveletet kézzel végezze el, ha a tésztánk elérte a kellő állagot, áttesszük egy kelesztő tálba, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kettéosztjuk, és 2 db 40 cm-es rúddá sodorjuk, ezután összefonjuk, majd egy olajjal kikent, kb. 30 cm-es, hosszúkás szögletes formába tesszük, ismét letakarjuk, és kb. 25-30 percig kelni hagyjuk.
  6. A megkelt tésztánk tetejét felvert tojással lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 35-40 perc alatt, tűpróba. A megsült tésztát egy rácsra borítjuk és hűlni hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x12

Nagyon egyszerű az elkészítése ennek a finom kalácsnak, reggelihez, vacsorához kitűnő választás. Forrás: net

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek