r
Nosalty Logó

Húsvéti trikolor kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Húsvéti trikolor kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

"Színezők"

Összesen 401 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

"Színezők"

Összesen 2403 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

"Színezők"

Összesen 282 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1029.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2754 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 401 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    94.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6179.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1492 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1475 mg
  • Nátrium
    2783 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    823 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    559 mg
  • Retinol - A vitamin:
    792 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    1280 micro
Összesen 2403 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 282 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Tészta

"Színezők"

Elkészítés

Tészta

  1. Keverjük össze a lisztet, az élesztőt, a sót, a cukrot, a tojást, a vajat és a tejet/vizet. Addig gyúrjuk, amíg a tészta sima és rugalmas nem lesz.
  2. Megszórjuk a tésztát egy kevés liszttel, lefedjük, és helyezzük a tálat meleg helyre (előmelegített sütő közelébe). Hagyjuk a tésztát kb. 40 percig kelni.
  3. Kicsit gyúrjuk át a tésztát, és osszuk 3 egyenlő részre (cipóra).

"Színezők"

  1. Az egyik darabhoz adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát/spenótot, amit egy csipet sóval korábban már leturmixoltunk. Alaposan dolgozzuk bele. Ez lesz a zöld rúd.
  2. A másikhoz adjuk hozzá a paprikát és a nagyon apróra vágott, szinte püré állagú aszalt paradicsomot, és ezt is dolgozzuk bele a tésztába. Ez lesz a piros tészta rúd.
  3. Végül a harmadik tésztadarabhoz adjuk hozzá a lereszelt parmezánt, és dolgozzuk bele, de hagyhatjuk simán is. Ez lesz a fehér tészta rúd. (Ha esetleg túl lágynak, nedvesnek érezzük az állagát valamelyik tésztát, adjunk hozzá még egy kevés lisztet, ez a medvehagymásnál előfordulhat.)
  4. A cipókat 3 azonos hosszúságú rúddá sodorjuk, formázzuk, majd hagyományos hármas fonással összefonjuk.
  5. Helyezzük a fonatot egy sütőpapírral bélelt tepsire, fedjük le konyharuhával, és hagyjuk még 20-30 percig kelni.
  6. Kenjük meg felvert tojással, és szórjuk meg szezámmaggal/dekorsóval/lenmaggal. Süssük aranybarnára 190°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig.
  7. Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 187
  • Össznézettség: 12070
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 06.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: kalács receptek húsvétra

Receptjellemzők

Húsvéti trikolor kalács
Gerzsenyi Flóra 371 recept

Egy-két apró csavarral feldobhatjuk húsvéti sós kalácsreceptünket. Hoztunk egy receptet, ami nem csak mutatós és szép lesz az asztalon, de tökéletesen passzol a sonka-tojás vacsorához.

Hozzávalók

Tészta

"Színezők"

Címlapról ajánljuk

További cikkek