r
Nosalty Logó

Húsvéti trikolor kalács

Gerzsenyi Flóra
Húsvéti trikolor kalács
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

"Színezők"

401
Kalória
15.6g
Fehérje
48.6g
Szénhidrát
15.8g
Zsír
32.6g
Víz
126.7g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
4.8g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

"Színezők"

Összesen 401 kcal
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

"Színezők"

Összesen 2403 kcal
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

"Színezők"

Összesen 282 kcal
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1029.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2754 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 401 kcal
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    94.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6179.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1492 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1475 mg
  • Nátrium
    2783 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    291.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    195.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    823 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    559 mg
  • Retinol - A vitamin:
    792 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    1280 micro
Összesen 2403 kcal
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 282 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Keverjük össze a lisztet, az élesztőt, a sót, a cukrot, a tojást, a vajat és a tejet/vizet. Addig gyúrjuk, amíg a tészta sima és rugalmas nem lesz.
  2. Megszórjuk a tésztát egy kevés liszttel, lefedjük, és helyezzük a tálat meleg helyre (előmelegített sütő közelébe). Hagyjuk a tésztát kb. 40 percig kelni.
  3. Kicsit gyúrjuk át a tésztát, és osszuk 3 egyenlő részre (cipóra).

"Színezők"

  1. Az egyik darabhoz adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát/spenótot, amit egy csipet sóval korábban már leturmixoltunk. Alaposan dolgozzuk bele. Ez lesz a zöld rúd.
  2. A másikhoz adjuk hozzá a paprikát és a nagyon apróra vágott, szinte püré állagú aszalt paradicsomot, és ezt is dolgozzuk bele a tésztába. Ez lesz a piros tészta rúd.
  3. Végül a harmadik tésztadarabhoz adjuk hozzá a lereszelt parmezánt, és dolgozzuk bele, de hagyhatjuk simán is. Ez lesz a fehér tészta rúd. (Ha esetleg túl lágynak, nedvesnek érezzük az állagát valamelyik tésztát, adjunk hozzá még egy kevés lisztet, ez a medvehagymásnál előfordulhat.)
  4. A cipókat 3 azonos hosszúságú rúddá sodorjuk, formázzuk, majd hagyományos hármas fonással összefonjuk.
  5. Helyezzük a fonatot egy sütőpapírral bélelt tepsire, fedjük le konyharuhával, és hagyjuk még 20-30 percig kelni.
  6. Kenjük meg felvert tojással, és szórjuk meg szezámmaggal/dekorsóval/lenmaggal. Süssük aranybarnára 190°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig.
  7. Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy-két apró csavarral feldobhatjuk húsvéti sós kalácsreceptünket. Hoztunk egy receptet, ami nem csak mutatós és szép lesz az asztalon, de tökéletesen passzol a sonka-tojás vacsorához.

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Most kiderül, mennyi ideig is kéne valójában zuhanyoznunk

Egy forró, hosszú zuhany igazi jutalomnak tűnhet egy stresszes nap után – de a bőröd, a pénztárcád és a Föld szempontjából korántsem mindegy, meddig állsz a víz alatt. Szakértők szerint létezik egy határ, ami után a wellness már inkább káros, mint pihentető.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...