Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás-gombás rizottó

Medvehagymás-gombás rizottó
Medvehagymás-gombás rizottó
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Medvehagymát vettem, fogalmam sem volt, hogy mit fogok belőle készíteni. Volt még itthon egy kis gombám.A ztán hogy, hogy nem, elkészült ez a nagyon finom étel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felforrósitott olivaolajon üvegesre pároljuk a hagymát.
  2. Hozzáadjuk a rizst, és kevergetve addig pirítjuk, míg fel nem veszi az olajat, amikor elkezd sercegni a rizs, ráöntjük a bort, és nagy lángon elpárologatjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A forró alapléből,2-3 merőkanálnyit teszünk a rizshez, és közepes lángon kevergetve megvárjuk, míg a rizs teljesen beszívja a nedvességet, és csak azután adjuk hozzá a következő adag levet, ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy az alaplevünk.
  4. A legvégén hozzáadjuk a reszelt parmezánt és a vajat. Megkeverjük, félretesszük.
  5. A gombákat szeleteljük, majd félbevágjuk, a medvehagymát feldaraboljuk, és mindkettőt egy kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, a risottóhoz keverjük. Forrón tálaljuk.
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 956
elküldve: 2
receptkönyvben: 126
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás rizottó, medvehagymás rizs, fehérboros rizottó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

535
rizottó rizs 35 dkg
csiperkegomba 30 dkg
medvehagyma 1 csokor
vöröshagyma 1 közepes fej
alaplé 9 dl
parmezán sajt 5 dkg
fehérbor 1 dl
olívaolaj 3 ek
vaj 20 g
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint