Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsós-baconös rizottó

Borsós-baconös rizottó
Borsós-baconös rizottó
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük az olasz konyhát. Ez volt az első rizottó, amit elkészítettem. Egyből elnyerte a tetszésünket, és azóta már számtalan változatban (csirkés, rozmaringos, curry-s...) került az asztalra. Bármiből készíthető, a lehetőségek száma végtelen. :)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, majd szeleteljük kisebb kockákra a bacont. Közben az alaplét kezdjük el melegíteni. Fontos, hogy végig alacsony lángon tartsuk melegen.
  2. A vaj felén és az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd tegyük hozzá a fokhagymát, és főzzük fél percig. Ezután öntsük bele a rizst, majd keverjük alaposan össze. Ezt főzzük közepes lángon 2-3 percig. Amikor a rizsszemek széle már átlátszó, a közepük fehér, akkor felöntjük a borral. Keverjük össze, főzzük egy kicsit, majd mehet bele a felkockázott bacon. Forraljuk addig, amíg a bor teljesen elpárolog.
  3. Egy-másfél merőkanálnyi forró alaplét adjunk a rizshez. Keverjük össze, majd hagyjuk a rizst főni. A rizottó lényege az, hogy apránként adjuk hozzá a főzőlevet, és hagyjuk elfőni. Ezt ismételgetjük addig, amíg az alaplé el nem fogy.
  4. Közben reszeljük le a sajtot, és készítsük elő a borsót.
  5. Mielőtt a rizs majdnem megfő, adjuk hozzá a borsót és az ízesítőket. Keverjük össze, és adjunk hozzá az utolsó adag alaplevet. Egy krémes, szószban úszó rizsételt kell kapnunk.
  6. Amikor az utolsó adag alaplét beleöntöttük, akkor tegyük hozzá a reszelt sajtot. Ezt főzzük össze még 1-2 percig, majd vegyük le a tűzhelyről. A lényeg, hogy a rizsnek „al dente”, vagyis haraphatónak kell lennie.
  7. Utolsó lépésként adjuk hozzá a maradék vajat, keverjük el, és fedjük le pár percig. Melegen tálaljuk! :)
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 335
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey89

Mióta szakács: 2015.12.03.
16 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldborsós risotto

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1314
rizottó rizs 500 g
csirke alaplé 1.5 l
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
fehérbor 1.5 dl
olívaolaj 3 ek
bacon 200 g
zöldborsó 200 g
sajt 50 g
vaj 70 g
0 ízlés szerint