Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Porhanyós kifli tojás nélkül szilvalekvárral

Porhanyós kifli tojás nélkül szilvalekvárral
Porhanyós kifli tojás nélkül szilvalekvárral
22 perc / előkészület: 15 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, könnyű tésztája van, ezért kicsit szárazabb lekvárral érdemes megtölteni.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos tejben pici cukorral.
  2. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, a megkelt élesztőt. Tejjel, tejföllel összeállítjuk, és deszkán 1 órát pihentetjük.
  3. Majd 3 mm vékonyra kinyújtjuk, nagy fánkszaggatóval karikákat vágunk, lekvárral, gesztenyével, mákkal megtöltjük, és kifliket formázunk belőle.
  4. Forró sütőben megsütjük, és forrón vaníliás porcukorba megforgatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 001
elküldve: 17
receptkönyvben: 298
elkészítve: 9/17
Facebookon megjelent: -

szakács

zora

Mióta szakács: 2011.10.15.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lekváros táska, mákos kifli, diós kelt

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mariann66
Mariann66 Wed, 2016-05-25 12:19

Köszönöm a receptet - már sokadszorra sütöm és nem tud a családom betelni vele! :) Annyit változtattam a recepten, hogy teljeskiőrlésű tönkölyliszttel sütöttem - és cukorhelyettesítővel (legtöbbször negyedannyi cukorhelyettesítőt használok). Sokszor le is fagyasztom - sokáig eláll és szobahőmérsékleten felengedve is ugyanolyan ízletes! :)

Nonoo87
Nonoo / Nonoo87 Thu, 2013-06-06 19:16

Horváth Ilona szakácskönyvéből:) isteni finom, valóban Porhanyós :)

k.edit
k.edit Thu, 2012-09-13 15:51

Ha elkészítem több napig is friss porhanyós marad ?

Sovika
Sovika Thu, 2012-07-19 18:52

Szia! Megsütöttem nagyon finom lett,gyakran fogom készíteni még. Köszönöm a receptet

1263
finomliszt 50 dkg
margarin 20 dkg
tejföl 1 dl
cukor 1 ek
1 csipet
élesztő 2 dkg
tej 0.5 dl
szilvalekvár 10 dkg
dió 10 dkg
mák 10 dkg
gesztenyemassza 10 dkg