Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán sült burgonya szalonnásan

Mediterrán sült burgonya szalonnásan
Mediterrán sült burgonya szalonnásan
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc köretem. Tisztában vagyok azzal, hogy a zsír egészségtelen, éppen ezért én is áttérek az olívaolajas verzióra. Rendszeresen készítem az ételt, ez egy mediterrán változata. A fűszerek, a sajt és a csodálatos fokhagyma, ami ezt az egyszerű köretet oly különlegessé teszi. Kemencében is szoktuk készíteni Terikével. Ezt a változatot kb. 50-szer csináltuk meg. Ezzel bizonyítom, hogy milyen finom. Bátran ajánlom mindenkinek!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Sült húsokhoz adjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat meghámozzuk, majd cikkekre vágjuk.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, pépesítjük.
  3. A cikkekre vágott krumplit egy nagy tepsibe helyezzük. Megszórjuk a fűszerekkel, hozzáadjuk a fokhagymát és a sót.
  4. A tetejére zsiradékot teszünk. (Bevallom, zsírt szoktam használni, az íze miatt. Ha pedig olajjal szeretnénk egyértelműen az olívaolajat javaslom.)
  5. A sütőbe toljuk.
  6. Miután átsült a burgonya, hozzáadjuk az angolszalonnát, amit kis darabokra vágtunk, és megszórjuk reszelt parmezán sajttal.
  7. Addig sütjük, míg a sajt pirulni kezd.

  • sütési hőfok: 220°C
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 610
elküldve: 6
receptkönyvben: 192
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
109 recept

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: olasz
adag: 3 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült burgonya, sült krumpli, kemencés krumpli

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szasztisz
NapsütötteVidékünkön / szasztisz Wed, 2012-06-27 22:48

Kedves Évák! :)
Igazatok van, egy kicsi tényleg nem árt, és talán az olajnál is egészségesebb, csak sok ember kifogásolja. A kacsazsírról nagyon jó a véleményem, sokkal finomabb, mint a sertészsír. Ezúton szeretnék megköszönni nektek, minden segítséget, amit adtatok nekem az elmúlt időben. :)
Művészúr

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2012-06-27 22:40

Szia!
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Én sok mindenhez használok kacsazsírt, mert igen hasznos alapanyag (http://www.nosalty.hu/alapanyag/kacsazsir). Szerintem az egészségessége, vagy a kártékonysága inkább a mennyiségen múlhat. Használd bátran ezután is. Eleink is csak azon éltek ( el is hulltak 40-évesen- na jó, ez rossz vicc volt. Szerintem mindenféle táplálékra szüksége van a szervezetünknek, csak meg kell találni a megfelelő mértéket, ez a kulcs. Szép estét! Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-06-17 18:04

Kedves szasztisz!

Köszönöm, mentve.
Azért néha egy kis valódi, igazi zsír sem árt a szervezetnek, néha...:-D
Szép nyári vasárnap délutánt kívánok!
S nagyon szép nyári hetet, hisz a sulinak is vége már.:-))

Éva-Anyóca ( Éva)

357
burgonya 6 db
sertészsír 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 fej
parmezán sajt 5 dkg
angolszalonna 10 dkg