r
Nosalty Logó

Mediterrán lecsó Panini konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mediterrán lecsó Panini konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 189 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 752 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 42 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    165 micro
  • β-karotin
    924 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    717 micro
Összesen 189 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1425.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    659 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    660 micro
  • β-karotin
    3695 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    2866 micro
Összesen 752 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    729 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 42 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, a paprikákat kicsumázzuk, felkarikázzuk. A paradicsomot felnegyedeljük, félretesszük.
  2. A hagymákat megpucoljuk, megmossuk, majd laskákra vágjuk.
  3. Olívaolajat öntünk egy lábosba, rádobjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük.
  4. Hozzátesszük a felkarikázott paprikát, tovább dinszteljük.
  5. Jöhet a felnegyedelt paradicsom, a fokhagyma (préselve)és a fűszerek. Nem kell vizet önteni alá, mert enged annyi levet, hogy szépen, takarékon meg tudjuk főzni.
  6. Takaréklángonfedő nélkül, többször megkevergetve készre főzzük. Időnként megkóstoljuk, hogy kell-e még bele esetleg a fűszerekből vagy a sóból.A fűszereket tetszés szerint lehet variálni.
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5182
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 02.

Ajánló

Többféle körettel tálalhatjuk, úgy mint pl. rizs, tarhonya, vagy simán csak kenyér. Ki-hogy szerti. Én teljes kiörlésű tönkölybúza kenyérrel tálalom.

Receptkategóriák

A lecsó az az étel, amiből mindenki a saját verziójára esküszik. Nos, nekem ez a kedvenc változatom, bár a magyaros-tojásos változatot is imádom. Bármikor meg tudnám enni, nem unnám meg soha! Mondhatni az egyik kedvenc ételem. Tipikusan magyar étel, viszont nekem sikerült egy mediterrán, olaszos ízvilágot alkotni belőle.

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

Szia! Mi is így kezdjük a kedvenc lecsónkat, csak pluszban még hozzá szoktunk keverni egy kis doboz tejfölt, és a tetejére szórt reszelt sajttal összesütjük. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek