r
Nosalty Logó

Cukkínis lecsó 2.

Sárvári Gyuláné
Cukkínis lecsó 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

671
Kalória
35g
Fehérje
29.7g
Szénhidrát
47.2g
Zsír
642.6g
Víz
360.1g
Koleszterin
9.2g
Élelmi rost
15.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 671 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2681 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1958.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    1402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    642.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    350 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    1224 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    2586 micro
Összesen 671 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    139.8 g

Zsír

  • Összesen
    188.8 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7833.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1289 mg
  • Nátrium
    5610 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118.8 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    2570.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1052 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    1400 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    1275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    647 micro
  • β-karotin
    4898 micro
  • β-crypt
    150 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    10342 micro
Összesen 2681 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    217 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

  1. A felkarikázott paprikát magában pároljuk, a felesleges vizet leöntjük róla.
  2. Közben az étolajon a karikára vágott vöröshagymát a kolbászokkal megsütjük.
  3. A félig megpárolt paprikához adjuk a felszeletelt cukkinit, a hagymás kolbászt, a feldarabolt paradicsomokat, és ízlés szerint sózzuk.
  4. Fedő alatt készre főzzük, s a felvert tojásokhoz adott fokhagymát ráöntjük a kész lecsóra.
  5. Miután atojások megsülnek,kész az étel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p

Nagyon fontosnak tartom a friss alapanyagok beszerzését, természetesen nem mindenkinek adatott meg a kiskert, épp ezért, a piacról vásárolóknak a figyelmébe ajánlom a megfelelő alapanyagok kiválasztását. Amennyiben van jól bevált őstermelő, és látszik a zöldségeken a megfelelőség, ott vásároljunk. Én szerencsésnek mondhatom magam: a cukkíni, a paprika, a paradicsom és a hagyma egész nyáron rendelkezésemre áll a hobby kiskertemben. Mindig kéznél vannak az alapanyagok.  

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek