Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás piskótatorta

Mazsolás piskótatorta
Mazsolás piskótatorta
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom édesanyjának születésnapjára készült ez a torta. Először meggybefőttet akartam a tetejére szórni, de mivel az elfogyott, ezért mazsolával pótoltam. Tortasütésben még nagyon kezdő vagyok, sajnos ezért lett egy kicsit csálé.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskótatészta alapot készítünk, majd a tészta nagy részét tortaformába öntjük.
  2. A maradékhoz 1 ek kakaóport keverünk, és a sárga tésztára csurgatjuk.
  3. A sütőben szúrópróbáig sütjük, majd kivesszük a tortaformából.
  4. Ha kihűlt a tészta kettévágjuk, és megkenjük lekvárral.
  5. Miután a tetejét visszaborítottuk, megszórjuk mazsolával.
  6. A tejet egy lábasban felforraljuk, az összetördelt csokit megolvasztjuk benne, majd belekeverjük a vajat, végül a torta tetejére öntjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 346
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

I.l.d.i.k.ó

Mióta szakács: 2011.11.27.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tarka-barka torta, piskótatorta, lekváros piskótakarika

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

547
tojás 7 db
cukor 7 ek
finomliszt 7 evőkanál
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek
lekvár/ dzsem 5 ek
mazsola 1 marék
tortabevonó 100 g
tej 4 ek
vaj 1 ek