r
Nosalty Logó

Kakaós piskóta lekvárral és cukormázzal

Bjkata
Kakaós piskóta lekvárral és cukormázzal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

356
Kalória
6.9g
Fehérje
73.1g
Szénhidrát
5.1g
Zsír
37.1g
Víz
120g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
51.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 356 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 4271 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 356 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4429.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    795 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1965 mg
  • Nátrium
    1108 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    877.2 g
  • Cukor
    619 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    445.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    1190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2011 micro
Összesen 4271 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 278 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összekeverjük a kakaóval, a sütőporral és aszódabikarbónával.
  2. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.
  3. A fehérjébe egy csipetnyi sót szórunk, és kemény habbá verjük.Kanalanként hozzáadjuk a vizet, közben tovább verjük a habot.
  4. A kristálycukrotkanalanként adagolva belekeverjük.A sárgájákat is apránként adagolva hozzákeverjük a géppel a tojáshabhoz.
  5. Most már csak fakanállal dolgozunk tovább:
  6. A hab tetejére rászórjuk a kakaós-sütőporos-szódabikarbónás liszt egy részét, hozzáadjuk a 2 ek étolajat, és óvatosan belekeverjük a liszttel együtt a habba. A többi lisztes keveréket is hozzákeverjük, de nagyon óvatosan, több részletben, nehogy összetörjön a hab.
  7. Egy előre kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát. A tepsi közepétől kicsit húzogassuk a széle felé, mert úgy lesz szép egyenletes és egyforma vastagságú a piskótánk. A tepsi széleit egyáltalán ne zsírozzuk, akkor sütés után sem fog összeesni a széle a piskótának. Ha lehet, teflonos tepsiben süssük a tésztánkat.
  8. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük, majd még 30 percig 180 fokon hőlégkeveréses sütőben.
  9. Ha a beleszúrt hústűre nem ragad már tészta, éselvált a tepsitől a széle, akkor átsült a piskótánk.
  10. Várjunk 1-2 órát, mielőtt még kettévágnánk egy nagy, vizes késsel a kihűlt piskótát.
  11. Kenjük meg vastagon finom lekvárral a tészta alsó részét, majd helyezzük vissza a tetejét.
  12. Keverjük ki a porcukrot 2 ek forróvízzel és citromlével, majd ezt a sűrű cukormázat kenjük a süti tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26x36x6

Amikor nagyon gyorsan szeretnénk valamilyen finom süteményt a családi asztalra varázsolni, akkor jöhet az egyszerű lekváros piskóta egy kis citromos cukormázzal feldobva.:)

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...