Nosalty Logó

Kakaós piskóta lekvárral és cukormázzal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Bjkata
Ezen a képen: Kakaós piskóta lekvárral és cukormázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 356 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 4271 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 278 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 356 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4429.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    795 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1965 mg
  • Nátrium
    1108 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    877.2 g
  • Cukor
    619 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    1190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2011 micro
Összesen 4271 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 278 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összekeverjük a kakaóval, a sütőporral és aszódabikarbónával.
  2. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.
  3. A fehérjébe egy csipetnyi sót szórunk, és kemény habbá verjük.Kanalanként hozzáadjuk a vizet, közben tovább verjük a habot.
  4. A kristálycukrotkanalanként adagolva belekeverjük.A sárgájákat is apránként adagolva hozzákeverjük a géppel a tojáshabhoz.
  5. Most már csak fakanállal dolgozunk tovább:
  6. A hab tetejére rászórjuk a kakaós-sütőporos-szódabikarbónás liszt egy részét, hozzáadjuk a 2 ek étolajat, és óvatosan belekeverjük a liszttel együtt a habba. A többi lisztes keveréket is hozzákeverjük, de nagyon óvatosan, több részletben, nehogy összetörjön a hab.
  7. Egy előre kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát. A tepsi közepétől kicsit húzogassuk a széle felé, mert úgy lesz szép egyenletes és egyforma vastagságú a piskótánk. A tepsi széleit egyáltalán ne zsírozzuk, akkor sütés után sem fog összeesni a széle a piskótának. Ha lehet, teflonos tepsiben süssük a tésztánkat.
  8. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük, majd még 30 percig 180 fokon hőlégkeveréses sütőben.
  9. Ha a beleszúrt hústűre nem ragad már tészta, éselvált a tepsitől a széle, akkor átsült a piskótánk.
  10. Várjunk 1-2 órát, mielőtt még kettévágnánk egy nagy, vizes késsel a kihűlt piskótát.
  11. Kenjük meg vastagon finom lekvárral a tészta alsó részét, majd helyezzük vissza a tetejét.
  12. Keverjük ki a porcukrot 2 ek forróvízzel és citromlével, majd ezt a sűrű cukormázat kenjük a süti tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26x36x6
  • Sűtés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 98
  • Össznézettség: 36401
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 12.

Ajánló

Leggyakrabban házi baracklekvárral készítem, most meggylekvárral készült, de nagyon finom szilvalekvárral is. Ha nem szeretnénk cukormázzal megkenni, megszórhatjuk vaníliás porcukorral.

Receptkategóriák

Amikor nagyon gyorsan szeretnénk valamilyen finom süteményt a családi asztalra varázsolni, akkor jöhet az egyszerű lekváros piskóta egy kis citromos cukormázzal feldobva.:)

Hozzászólások

palice

Nagyon gusztusos! :)

Bjkata

Köszönöm! :)

Éva-Anyóca

nyami :)

Bjkata

:):):)

csicsatt22

Nagyon finom volt muszáj megcsinálnom még egyszer,és mééééééééééééééééééég:) Köszönöm:)

Bjkata

De örülök, hogy Nektek is ízlett! :)

dallam'75

Na hétvégére meg is van a sütireceptem:) Megírom majd milyen lett!

Bjkata

:) Szurkolok, hogy jól sikerüljön! Kata

dallam'75

Megcsináltam, tényleg egy egyszer? gyors süti. Nekem a fél citromlé kicsit sok a cukormázba, de ízlések és pofonok. Köszönöm!

Kodak

Kedves Kata! Ez életem els? jól sikerült piskótája ami nem esik össze...Nagyon örülök, hogy végre találtam egy olyan piskótareceptet ami 100%-ban m?ködik! Ráadásul nem is volt bonyolult :-) Köszönöm! :-)

Bjkata

Ezek szerint most már adott egy egyszer? és könnyen elkészíthet? piskóta, amit ezerféleképpen tölthetsz, különféle formákban süthetsz, csodás torták és sütik születnek majd a konyhádban! :) Köszönöm a visszajelzésedet! Üdv.: Kata

dadimami

Kedves Kata! Még ett?l is egyszer?bben lehet ugyanezt készíteni, nem kell vesz?dni külön a fehérjével és a sárgájával, az egész tojást is ki lehet keverni a cukorral és a hozzáadott vízzel együtt, felver?dik. A lényeg, hogy ugyanolyan tömeg? legyen mint amikor a fehérjehabot a felvert sárgájával össze vegyítitek. A többi m?velet ugyanaz, csak így egy edényben és sokkal gyorsabban elkészül. Ha egyszer kipróbáljátok többé biztosan nem kezelitek külön, az a módszer még a fakanalas keverésre érvényes volt, de gépi habverésnél már nincs jelent?sége. üdv: Margó

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!