Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos boci piskóta

Barackos boci piskóta
Barackos boci piskóta
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt álltalában a gyerekemnek csinálom, de mire a barackot kéne rakni bele, már alig van belőle.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat ketté választjuk. Robotgéppel félkeményre verjük a tojásfehérjét, majd beletesszük a cukrot, és tovább keverjük, majd a tojássárgákat is belekeverjük.
  2. Ezután lecseréljük a robotgép keverőkanalát széles fakanálra. A cukros tojáshabot ketté vesszük. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd ketté vesszük, és az egyikbe belekeverjük a kakaóport is.
  3. Ezek után óvatosan belekeverjük az egyik  cukros tojáshabba a kakaós lisztet, majd a másikba a kakaó nélküli lisztet.
  4. Egy kivajazott, lisztezett tepsibe, evőkanállal felváltva beletesszük.
  5. Majd az összekockázott barackot is. Előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Tetszés szerint lehet felvágni, tálalni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 25x40 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 814
elküldve: 5
receptkönyvben: 228
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

vicácska

Mióta szakács: 2011.12.04.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

barackos boci piskóta, tarka barackos piskóta, barackos piskóta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Mon, 2017-07-03 15:53

Szia!

Megláttam ma a Facebook-on, a tegnap - 2017. július 2-án - kiemelt receptek között, gondoltam, megkukkantom.....így jól néz ki, ízét sem vitatom, de valóban úgy néz ki, mintha sütés előtt készült volna a fotó......egyedül az szól a sütés, elkezdett sütés mellett, hogy látszik a tészta "felpuffadása"! :)

palice
palice / palice Sat, 2012-01-28 23:18

Szia Vicacska!
Hogyan szol a recepted,ha nem igy?! Nagyon erdekelne mert jol nez ki es szeretnem megcsinalni! :))
Koszonom elore is!
Udv,Alice.

palice
palice / palice Wed, 2012-02-01 00:10

Szia Vica!
Orulok,hogy ok!Csak annyit meg,hogy a kep sutes elott keszult,ugye?
Koszi szepen!
Udv,Alice.

vicácska
vicácska / vicácska Wed, 2012-02-01 11:55

Szia Alice!
A kép, sütés után készült :-) Amikor már kész a süti, akkor csinálok képet róla :-)
Üdv: Vica

palice
palice / palice Wed, 2012-02-01 17:07

Kedves Vica!
Ez hogy lehet?! En azt hittem,hogy meg suletlen mert olyan nagyon vilagos a szine a feher tesztanak! Hogy csinalod,hogy ilyen szine van? S a barack is,mintha most tetted volna ra? Mi a titkod? :)
Koszi!Alice.

vicácska
vicácska / vicácska Wed, 2012-02-01 21:12

Kedves Alice!
Nem hagyom sokáig a sütőben :-) Nagyon könnyű, laza a piskótám és nem olyan sűrű mint a bolti :-) Az első 15 percben nem nyitom ki a sütőt, utána meg tű próbáig sütőm :-) Amint nem ragad rá a hústűre, kiveszem a sütőből :-)
Üdv: Vica

204
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 7 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
barackbefőtt 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek