Nosalty Logó

Mazsolás-olajbogyós rakott csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
simitomi
Mazsolás-olajbogyós rakott csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 472 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1887 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 91 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1063.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    764 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    547 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 472 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    237 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4253.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    2481 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1521.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    259 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    900 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    3056 micro
  • β-crypt
    643 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    862 micro
Összesen 1887 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    104 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 91 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt zellert, olivabogyót, mazsolát. Néhány percig pároljuk a zöldségeket, majd hozzáöntjük a bort, s tovább pároljuk.
  2. A csirkemellet feldaraboljuk, sóval-borssal meghintjük, s minden oldalát megpirítjuk. A legjobb, ha picit barnára pirulnak a húsok.
  3. Egy kerámiaedény alját bekenjük olívaolajjal, s a megpirított húsokat az aljára rakjuk.
  4. A burgonyát felszeleteljük, a húsra rakjuk egy rétegben. Ráöntjük a párolt zöldségeket, tetejére mehet a koktélparadicsom és a pritaminpaprika.
  5. Az edényt lefedjük, sütőben egy fél óra alatt elkészül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1597
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 05.

Ajánló

Ha valami könnyű ételre vágyunk, ami azért nem is készül sokáig. A finom, mediterrán, édes ízek kedvelőinek.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

simitomi 9 recept

Az egész úgy indult, hogy kaptam egy igen jó Emile Henry edényt, illetve nagyjából ezzel egy időben eldöntöttük, hogy legalább havonta egyszer eszünk halat. Így kerestem valami rakott hal receptet, amit meg is találtam, s olyan finom lett, hogy gyakorlatilag kéthetente követeli a család. Viszont nem kell mindig hal - így megpróbáltam csirkével. Így is jó! Ja, és ez az étel kedveltette meg velem a mazsolát, mint alapanyagot...

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.