r
Nosalty Logó

Mazsolás narancsos túrós táska

enique
Mazsolás narancsos túrós táska
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

512
Kalória
16.1g
Fehérje
58g
Szénhidrát
24.2g
Zsír
112.2g
Víz
52.5g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
27.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 512 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2052 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.2 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    112.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 512 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    96.9 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2860.9 g
  • Cink
    651 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    502 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    231.9 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    448.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 2052 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 214 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük (alsó-felső).
  2. Megmossuk a mazsolát, pár percremeleg vízbe beáztatjuk.
  3. A narancsot forró vízzel alaposan lesikáljuk,meghámozzuk, a héját apró kockákra vágjuk. 2 dl vizet felforralunk2 evőkanál cukorral, és a narancshéjat kb. 10 percig főzzük benne. Leszűrjük.
  4. A tehéntúrót simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a pudingport,a citromlét (héjat).
  5. Hozzáadjuk a jól kinyomkodott mazsolát és narancshéjat.
  6. A leveles tésztát kiterítjük, sajátpapírján egyenlő 8 négyzetre vágjuk.
  7. Egy (közepes) muffintepsimélyedéseit 1-1 pötty vajjal kikenjük.
  8. A tésztanégyzetekkel kibéleljük a mélyedéseket, minden fészekbe kb. 2 evőkanál túrótölteléket teszünk, és a sarkokat összecsípjük. A felvert tojással vékonyan megkenjük a tetejét.
  9. Sütőbe tesszük kb. 10 percre, vagy amíg szép piros lesz a teteje. Szükség esetén félidőben alsó lángra állítjuk át.
  10. Langyosan porcukorral meghintve kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Valahol olvastam, túrókedvelő vendégeknek megsütöttem. A narancshéj hozzáadása saját ötlet. A muffinforma miatt nagyon helyes kis kerekek lettek, nem folyt ki a töltelék, a narancshéj benne... Hát egy álom. 

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...