r
Nosalty Logó

Mazsolás narancsos túrós táska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
enique
Mazsolás narancsos túrós táska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 512 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2052 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 214 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.2 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 512 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    96.9 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2860.9 g
  • Cink
    651 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    502 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.9 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 2052 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 214 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük (alsó-felső).
  2. Megmossuk a mazsolát, pár percremeleg vízbe beáztatjuk.
  3. A narancsot forró vízzel alaposan lesikáljuk,meghámozzuk, a héját apró kockákra vágjuk. 2 dl vizet felforralunk2 evőkanál cukorral, és a narancshéjat kb. 10 percig főzzük benne. Leszűrjük.
  4. A tehéntúrót simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a pudingport,a citromlét (héjat).
  5. Hozzáadjuk a jól kinyomkodott mazsolát és narancshéjat.
  6. A leveles tésztát kiterítjük, sajátpapírján egyenlő 8 négyzetre vágjuk.
  7. Egy (közepes) muffintepsimélyedéseit 1-1 pötty vajjal kikenjük.
  8. A tésztanégyzetekkel kibéleljük a mélyedéseket, minden fészekbe kb. 2 evőkanál túrótölteléket teszünk, és a sarkokat összecsípjük. A felvert tojással vékonyan megkenjük a tetejét.
  9. Sütőbe tesszük kb. 10 percre, vagy amíg szép piros lesz a teteje. Szükség esetén félidőben alsó lángra állítjuk át.
  10. Langyosan porcukorral meghintve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1362
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 23.

Ajánló

Ünnepibb alkalmakra fel lehet turbózni porcukrozás helyett kis cukormáz+mandulaszórással. Ehhez kb. 4 evőkanál porcukrot összekeverünk 1-2 kávéskanál tejjel - a lényeg hogy sima, de sűrűn folyós legyen. Ezt szépen rákenjük a kész, már alig langyos táskák tetejére, és mandulaforgáccsal szórjuk meg (kicsit rá is nyomjuk). 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
enique 5 recept

Valahol olvastam, túrókedvelő vendégeknek megsütöttem. A narancshéj hozzáadása saját ötlet. A muffinforma miatt nagyon helyes kis kerekek lettek, nem folyt ki a töltelék, a narancshéj benne... Hát egy álom. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek