Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás foszlós kalács ahogy Sylvia készíti

Mazsolás foszlós kalács ahogy Sylvia készíti
Mazsolás foszlós kalács ahogy Sylvia készíti
38 perc / előkészület: 15 perc sütés: 23 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük reggelire a lekváros kalácsot, amihez a lekvár megvolt, így csak a kalácsot kellett megsütni.

A 6 szálas fonást Farkas Vilmos videója alapján csináltam, és gondoltam, kipróbálom az általa megadott receptet is (minimális változtatással). Nagyon finom, csak ajánlani tudom!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt elkeverjük a langyos tejjel és a cukorral, majd hagyjuk állni néhány percet, amíg feljön.
  2. A lisztet átszitáljuk, majd a mazsola és a vaj kivételével beletesszük az összes hozzávalót, és jól kidolgozzuk. Amikor már majdnem kész, hozzádolgozzuk a megolvasztott vajat és a mazsolát. Hagyjuk állni 20 percet, gyúrjuk át, és ismét hagyjuk állni 20 percet.
  3. Osszuk a tésztát 6 darabra, és minden darabból sodorjunk egy szép szálat. Igyekezzünk egyforma szálakat készíteni.
  4. Fonjuk össze a szálakat, és kenjük le egy egész tojással, majd kelesszük meleg helyen kb. 25 percet. Ha megszáradt rajta a tojás, akkor kenjük le újra, és hagyjuk pihenni kb. 10 percet, amíg újra megszárad a tetején a tojás.
  5. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 38x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 726
elküldve: 1
receptkönyvben: 64
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia

Mióta szakács: 2013.10.01.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fonott kalács, mazsolás kalács, kelt fonott kalács

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bareszko
bareszko Sun, 2014-03-09 16:21

Még pár perc és kész a csodaillatos alkotás. Ez lesz a recept, amit kalácsra fogok használni. Köszönöm szépen! Igaz, még gyakorolnom kell, mert kissé lágy lett a tészta és nehézkes volt vele dolgozni, de az eredmény nagyon tetszik. :)

macska11
Sylvia / macska11 Tue, 2014-03-11 19:33

Nagyon örülök és remélem, finom lett ! Nálunk pillatanok alatt elfogyott :-).
Üdv
Sylvia

751
finomliszt 35 dkg
cukor 5 dkg
vaj 4 dkg
tojássárgája 2 db
friss élesztő 2 dkg
4 g
tej 1.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
narancshéj 0.5 narancsból nyert
mazsola 5 dkg
tojás 1 db