r
Nosalty Logó

Barackos wool roll bread

Takács Kriszti
Barackos wool roll bread
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

474
Kalória
12.8g
Fehérje
81.8g
Szénhidrát
10.8g
Zsír
40.6g
Víz
72.8g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
22.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 474 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1899 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 474 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2601.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    1516 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    327.1 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    162.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 1899 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 279 kcal

Elkészítés

  1. A tejben elkevejük a cukrot, hogy felolvadjon, majd beleszórjuk az instant élesztőt. Elkeverjük, majd hagyjuk 10 percig állni, hogy felfusson.
  2. A lisztet, a sót és a porcukrot kimérjük, és elkeverjük egymással.
  3. A liszthez adjuk még a tojást, a habtejszínt és a felfuttatott élesztőt. Dagasztógépben, robotgép dagasztókanállal vagy kézzel 10-15 percig dagasztjuk.
  4. Amikor a tészta szépen összeállt, kicsit ragacsos, tapadós marad, ne adjunk hozzá több lisztet.
  5. Formázzunk cipót belőle, és egy tiszta magasabb falú edényben lefedve hagyjuk kelni 60 percet. A tészta legyen szobahőmérsékleten, huzatmentes helyen.
  6. Ha az idő letelt és a tésztánk körülbelül a kétszeresére megnőtt, vegyük ki a tálból, kicsit formázzuk, lapogassuk meg, majd vágjuk 5 egyenlő részre. Formáljunk gombócokat belőle, és további 15 percig kelesszük lefedve.
  7. Ezalatt az aszalt gyümölcsöt aprítsuk fel. Én puha, húsosabb sárgabarackot választottam, ez jól passzol az amúgy nagyon puha kalácshoz. Választhatunk más aszalt gyümölcsöt is.
  8. Egy kerek tortaformát kb. 25-30 cm átmérővel, kenjünk ki vajjal vagy fújjuk ki olaj- vagy vajsprayvel. Ha szeretnénk biztosra menni, vagy tapasztaltuk már hogy a formánkba beletapadnak a sütik, akkor tegyünk az aljába még egy sütőpapírt is (de az alatt is vajazzuk ki).
  9. Ha a kis cipók megkeltek, egyenként dolgozzunk velük az alábbi módon: Nyújtsuk ovális formára, kb. fél ujjnyi vastagra. Szemmel mérjük ki az ovális felét, és a felső részét függőlegesen vágjuk be vékony, fél ujjnyi csíkokra. A félbe nem vágott alsó felébe szórjuk a feldarabolt aszalt gyümölcs ⅕-ét, majd alulról felfelé tekerjük fel.
  10. A feltekert tésztát helyezzük az előkészített sütőforma szélébe úgy, hogy a belső ívre feküdjön. Végezzük el ezt mind az 5 tészta adaggal.
  11. A tésztát fedjük le és kelesszük még 60 percig.
  12. Ha ezzel megvagyunk, melegítsük elő a sütőt légkeverésen 170 C fokra. A tészta tetejét kenjük le kevés tejjel. Majd mehet a sütőbe 15 percre.
  13. Ha kész, hagyjuk hűlni, majd egy vajazókés segítségével válasszuk el a tészta széleit a formától.
  14. Ezután nincs más dolgunk, mint eltüntetni az egészet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30

Az utóbbi időben nagyon megtetszettek a kelt tészták, ez pedig különösen. Nagyon finom, puha és édes kalács.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek