r
Nosalty Logó

Mátrai betyár batyu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mátrai betyár batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A batyuhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 1505 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A batyuhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 6020 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A batyuhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 416 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    131.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1544.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    876 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 1505 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.9 g

Zsír

  • Összesen
    525.1 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    225 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    145 g
  • Koleszterin
    768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6176.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    3505 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    142 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 6020 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 416 kcal

Hozzávalók

A batyuhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Elkészítés

A batyuhoz

  1. Elkészítjük a tölteléket: a kolbászt, a szalonnát, a hagymát, a párizsit apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. Ezeket jól összeverjük.
  2. A hússzeleteket kiklopfoljuk úgy, hogy szép nagy szeleteket kapjunk, melyeket megsózunk, megborsozunk. A vékony hússzeleteket kiterítjük, és a elhelyezzük a tölteléket az egyik felén.
  3. A hús másik felét ráhajtjuk úgy, hogy szépen befedje a tölteléket. Fogpiszkálóval összetűzzük, vagy jól lenyomkodjuk a széleit.
  4. Bepanírozzuk, liszbe, tojásba, morzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük.
  5. Szalmaburgonya illik hozzá, de bármilyen salátával, savanyúsággal tálalható.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 312
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 48719
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy gyöngyösi étteremben volt egyszer ez az étel menüként. Elkértem a receptet, és megcsináltam. Nagyon finom, különleges húsétel.

Hozzávalók

A batyuhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...