Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos-sajtos rántott csirke

Barackos-sajtos rántott csirke
Barackos-sajtos rántott csirke
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis időbe telt, míg megbarátkoztunk a gyümölcs-hús párosítással, de azóta annál gyakrabban készítek ilyen ételeket. A barackos rántott húst különösen kedveljük. Az elkészítéséről további fázisképeket itt találtok.


hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A panírozáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellekből 2-2 szeletet vágunk és kicsit kiklopfoljuk.
  2. Ha friss barackot használunk, forró vízbe tesszük 1-2 percre, majd hidegbe, hogy a bőrét lehúzhassuk róla.
  3. A sajtot összekeverjük a tojással, és szerecsendióval fűszerezzük.
  4. A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk, és mindegyikre teszünk egy-egy fél barackot, aminek a magházába sajtot töltünk.
  5. Ráhajtjuk a hús másik felét és egy fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzzük. (Nem kell szorosan lezárni a hússzeleteket a panírozás előtt, mert nem folyik ki a sajt a sülés közben.)
  6. A szokásos módon bepanírozzuk, és bő olajban megsütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 047
elküldve: 4
receptkönyvben: 595
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott csirke, gyümölcsös rántott hús, sárgabarackos csirke, rántott sárgabarackos csirkemell, sajtos-gyümölcsös csirke

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Azila1
azila / Azila1 Tue, 2011-06-28 21:26

Köszönöm szépen a hozzászólásokat!
Messzi mama!
Én nem szoktam aszalni, így nem tudok ebben tanácsot adni. Aszalt gyümölcsöt szoktam használni, és attól függően áztatom valamiben, hogy mire használom (édességhez, húsokhoz). Sárgabarackot pl. teába.

laraed
Edit / laraed Tue, 2011-06-28 09:13

Kedves Messzi mama ! Ha nincsen aszalógéped akkor sütőben szokták aszalni vagy akár napon. A baj az hogy sok idő. 20 - 30 óra kb . A legjobb ha aszalógépet veszel és abban készíted . Már nagyon sok fajta létezik és elérhető áron vannak 10 - 15 000 ft -ért már elég jókat lehet kapni. Ha aszalógépben készíted gazdaságosabb mintha sütőben csinálnád. Én még nem készítettem aszalt sárgabarackot , de úgy tudom , hogy a megmosott barackokat hagyjuk leszáradni , kiszedjük a magját ,és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk szépen és langyos nyitott sütőben aszaljuk. Le is lehet lapítani aszalás közben a barackokat. Száraz helyen vászonzacskóban vagy papírdobozban tárolható. Remélem tudtam segíteni:)) Üdv Edit

Messzi mama
Messzi mama Tue, 2011-06-28 21:11

Kedves Edit! Köszönöm a tippet, van aszalógépem is, de nem ízlett a vele készített barack száraz volt és iztelen is. Sütőben nem próbáltam , de fügét azt igen, csak amire készen lett szinte el is kóstolgattuk, annyira finom volt. Süteménysütés után raktam be a sütőbe és közben a napsütötte ablakpárkányon tartottam, majd ismét a sütőbe kb.háromszor megismételve . Szeretnék az aszalógéppel jót készíteni, mert nagyon szeretjük az aszalt sárgabarackot és szilvát is , és megterem a kertben. Üdv. Gizella

Messzi mama
Messzi mama Sun, 2011-06-26 17:04

Jó lenne sárgabarack aszalása házilag, főleg, hogy előtte miben kell áztatni, vagy mit kell csinálni, mi a praktika, hogy nagyon finom legyen?

laraed
Edit / laraed Tue, 2011-06-28 14:45

Kedves Aliz ! Ma elkészítettem ezt a husit. Nagyon finom lett :)) Köszi a receptet :)) Üdv Edit

szaboadel
szaboadel Sat, 2011-06-25 16:02

Kedves "azila"!
Ki fogom próbálni a receptedet, mivel szeretjük a gyümölcsös húsételeket.
Üdv: Adél

laraed
Edit / laraed Fri, 2011-06-24 19:38

Kedves Alíz ! Ez megint ütős nálam:)) Gratula érte :))) Üdv Edit

1245
csirkemell filé 2 db
sárgabarack 4 db
sajt 15 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 20 dkg
finomliszt 15 dkg
tojás 2 db
napraforgó olaj 3 dl