Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulás-csokoládés madeleine

Levendulás-csokoládés madeleine
Levendulás-csokoládés madeleine
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az unokatestvéremmel évek óta tartunk nyáron tematikus főzőnapot. :-)
Idén francia ételeket készítettem, akkor született meg ez a recept. Nagyon friss, érdekes ízű, viszont kicsit borongós-nosztalgikus is (biztos Proust miatt... :).  

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Verjük habosra a tojásokat a cukorral.
  2. A lisztet, a reszelt citromhéjat és a sütőport keverjük össze.
  3. Keverjük össze a mézet, a puha vajat és a tejet, majd adjuk a tojásos-cukros keverékhez.
  4. Dolgozzuk össze a folyékony és a lisztes keveréket, és fóliával letakarva pihentessük egy éjszakát.
  5. Közvetlenül sütés előtt keverjük bele a csokoládét és a szárított levendulát a tésztába.
  6. Szilikon formában 190 fokra előmelegített sütőben 14-16 perc alatt süssük készre.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 767
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Noémifőz

Mióta szakács: 2015.11.21.
7 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

madeleine, francia aprósütemény, csokis levendulás aprósüti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1053
tojás 2 db
cukor 75 g
finomliszt 100 g
citromhéj 1 citromból nyert
sütőpor 5 g
méz 10 g
vaj 100 g
tej 30 ml
étcsokoládé 100 g
levendula 2 db