r
Nosalty Logó

Levendulás-csokoládés madeleine

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Noémifőz
Levendulás-csokoládés madeleine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1053 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2108 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 394 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1222.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 1053 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    123.2 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2445.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 2108 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 394 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Verjük habosra a tojásokat a cukorral.
  2. A lisztet, a reszelt citromhéjat és a sütőport keverjük össze.
  3. Keverjük össze a mézet, a puha vajat és a tejet, majd adjuk a tojásos-cukros keverékhez.
  4. Dolgozzuk össze a folyékony és a lisztes keveréket, és fóliával letakarva pihentessük egy éjszakát.
  5. Közvetlenül sütés előtt keverjük bele a csokoládét és a szárított levendulát a tésztába.
  6. Szilikon formában 190 fokra előmelegített sütőben 14-16 perc alatt süssük készre.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2265
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Levendulás-csokoládés madeleine
Noémifőz 7 recept

Az unokatestvéremmel évek óta tartunk nyáron tematikus főzőnapot. :-) Idén francia ételeket készítettem, akkor született meg ez a recept. Nagyon friss, érdekes ízű, viszont kicsit borongós-nosztalgikus is (biztos Proust miatt... :).  

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek