r
Nosalty Logó

Mascarponés máktorta Zsuzsamamától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Mascarponés máktorta Zsuzsamamától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1418 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5668 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 372 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    103.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2569.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    1104 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    908 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.9 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 1418 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.4 g

Zsír

  • Összesen
    414.6 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10276.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    4416 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    949 mg
  • Foszfor
    3631 mg
  • Nátrium
    1033 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.6 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1965 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    951 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1936 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1486 micro
Összesen 5668 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 372 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, a margarint is hozzáadagoljuk, a fehérjékből a sóval kemény habot verünk. Asárgájához adjuk a hab felét, majd a mákot a liszttel, citromhéjjal, sütőporral, tejföllel beledolgozzuk, majd a fehérjehab másik felét is.
  2. Óvatosan keverjük össze, hogy minél több légbuborék keletkezzen a tésztába.
  3. Beletöltjük egy 24 cm-es kivajazott, kilisztezett tortaformába. Előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig süssük165 fokon. Tűpróbát érdemes használni.
  4. Ha kihűlt, levesszük róla a karikát, és 3 lapba vágjuk. Megkenjük a mascarponés krémmel, ami a leírtakból könnyen elkészíthető. A lapokat lenyomkodjuk, és porcukorral megszórjuk a tetejét. Az oldalára is hagyjunk egy kis krémet.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 29242
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mascarponés máktorta Zsuzsamamától
Zsuzsamama56 322 recept

Amikor megkóstoltam, szinte bele is szerettem, pedig nem vagyok mákkedvelő, de ezt ajánlom mindenkinek, főleg azoknak, akik szeretik a mákos sütiket.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...