Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdei gyümölcshabos máktorta

Erdei gyümölcshabos máktorta
Erdei gyümölcshabos máktorta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezen a héten megláttam ezt a receptet, és azonnal beleszerettem, egyszerűen nem bírtam ki, hogy ne próbáljam ki. Az ellentétek süteménye ez: az alja sötét, és tömör, és édes, és erre tesszük a gyönyörű rózsaszín, habos, savanykás krémet. Épp ettől a kontraszttól lesz annyira tökéletes!

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

ajánlat

Kísérletezzünk bármilyen bogyós gyümölccsel, sőt a végén még néhányat kisebb darabokra vágva is a krémbe keverhetünk, vagy díszíthetjük vele a tortát.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat, a cukorral habosra keverjük. A többi hozzávalót jól elkeverjük, majd a tojásos habhoz adjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt formába tesszük, nyugodtan választhatunk viszonylag nagyobb átmérőjűt is, mert nem kell felvágnunk, elég egy vékonyabb réteg a tésztából. Beletesszük a tésztát a formába, és 20-25 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.

Krém

  1. A krémhez, a gyümölcsöt a cukorral és két evőkanál vízzel pépesre főzzük.
  2. A keményítőt kevés vízzel összekeverjük, majd a gyümölcshöz adjuk, és sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük.
  3. A jól lehűtött tejszínből a porcukorral habot verünk. Nyugodtan elfelejthetjük a különféle cukrászhabokat, és bátran próbálkozzunk tejszínnel, mindössze annyi a titka, hogy alaposan le kell hűteni (én még 5-10 percre a mélyhűtőbe is be szoktam tenni, mielőtt habbá verem).
  4. A zselatint a használati útmutatónak megfelelően feloldjuk (2 evőkanál vízben), majd a gyümölcshöz adjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, majd beleforgatjuk a tejszínhabot is. Óvatosan keverjük, őrizzük meg a habos állagát.
  5. A krémet szépen a tésztára kenjük, ha van, használjunk tortakarikát, így könnyebb lesz, majd 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 270
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsös máktorta, gyümölcshabos máktorta, tejszínes-erdei gyümölcsös máktorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

420
tojás 4 db
cukor 9 dkg
finomliszt 15 dkg
mákliszt 7.5 dkg
fahéj 1 kávéskanál
sütőpor 10 g
erdei gyümölcs mix 35 dkg
cukor 7.5 dkg
étkezési keményítő 2 evőkanál
habtejszín 250 ml
tejföl 175 g
zselatin 15 g
porcukor 7.5 dkg