r
Nosalty Logó

Csíkos tejszínes túrós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Helga1
Csíkos tejszínes túrós torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 752 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4514 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 216 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 752 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.7 g

Zsír

  • Összesen
    215.8 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4956.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1356 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    2020 mg
  • Nátrium
    1108 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.2 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2010 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    448 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    1326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1977 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1886 micro
Összesen 4514 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 216 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük.
  2. A lisztet, kakaóport, sütőport beleszitáljuk a masszába, simára keverjük.
  3. Tortaformában megsütjük, kihűtjük.

A krémhez

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  2. A tejszínt habosra verjük.
  3. A tejet, cukrot és a tojások sárgáját összekeverjük és felmelegítjük.
  4. Beletesszük a kinyomkodott zselatint, és tovább melegítjük. Nem forraljuk!
  5. A zsírszegény krémes túrót kikeverjük, és apránként hozzáadjuk állandó kevergetés közben a zselatinos masszát, majd a tejszínt.
  6. A masszát két részre osztjuk, a felébe kakaóport szitálunk, összekeverjük.
  7. A kihűlt tészta köré magas tortakarikát teszünk, mivel magas lesz a krémünk.
  8. A tészta közepére egy kis merőkanálnyi világos, majd rá egy kakaós krémet öntünk. Ezt ismételjük, míg el nem fogy a krémünk. Mindig csak a közepére, ettől lesz csíkos.
  9. Hűtőben 8-10 órát hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1950
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 226724
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kicseréltem  a képet, hogy  teljes egészében lehessen látni ezt a fantasztikus finomságot.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.