A lisztet, kakaóport, sütőport beleszitáljuk a masszába, simára keverjük.
Tortaformában megsütjük, kihűtjük.
Krém
A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
A tejszínt habosra verjük.
A tejet, cukrot és a tojások sárgáját összekeverjük és felmelegítjük.
Beletesszük a kinyomkodott zselatint, és tovább melegítjük. Nem forraljuk!
A zsírszegény krémes túrót kikeverjük, és apránként hozzáadjuk állandó kevergetés közben a zselatinos masszát, majd a tejszínt.
A masszát két részre osztjuk, a felébe kakaóport szitálunk, összekeverjük.
A kihűlt tészta köré magas tortakarikát teszünk, mivel magas lesz a krémünk.
A tészta közepére egy kis merőkanálnyi világos, majd rá egy kakaós krémet öntünk. Ezt ismételjük, míg el nem fogy a krémünk. Mindig csak a közepére, ettől lesz csíkos.
Hűtőben 8-10 órát hűtjük.
*hirdetés/ajánlat
elkészítés
Tészta
A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük.
A lisztet, kakaóport, sütőport beleszitáljuk a masszába, simára keverjük.
Tortaformában megsütjük, kihűtjük.
Krém
A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
A tejszínt habosra verjük.
A tejet, cukrot és a tojások sárgáját összekeverjük és felmelegítjük.
Beletesszük a kinyomkodott zselatint, és tovább melegítjük. Nem forraljuk!
A zsírszegény krémes túrót kikeverjük, és apránként hozzáadjuk állandó kevergetés közben a zselatinos masszát, majd a tejszínt.
A masszát két részre osztjuk, a felébe kakaóport szitálunk, összekeverjük.
A kihűlt tészta köré magas tortakarikát teszünk, mivel magas lesz a krémünk.
A tészta közepére egy kis merőkanálnyi világos, majd rá egy kakaós krémet öntünk. Ezt ismételjük, míg el nem fogy a krémünk. Mindig csak a közepére, ettől lesz csíkos.
Kedves Helga!
Itthon túl sok mascarponém van, túróm viszont nincs. Mit gondolsz, helyettesíthetem? Tudom, hogy teljesen más lesz az ízvilág, de a zselatin megtaraná így is a formát, nem? :)
Kedves Helga!
Elkészítettem ezt a csodás tortát. Vendégségbe vittem, és mondhatom nagy sikere volt. Csodásan nézett ki és finom is volt. A recept tökéletes, köszönöm.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Ó, de kedves vagy, ez szuperszonikus válasz volt. Nagyon köszönöm a gyors választ és a tanácsod, megfogadva vasárnap megsütöm és beszámolok az "eredményről" ! Szép májusi hétvégét kívánok.
Kedves Helga! /Már nagyon eleged lehet a sok /már többször is/ megválaszolt kérdésekből, de ezt meg kell kérdeznem/. Egyik helyen válaszoltál, hogy a Milfina-tól a New Lifestyle sovány tehéntúróját használtad. Sajnos én az Aldit nem érem el, máshol ezt a túrót nem lehet kapni, ezért a kérdésem: RENDES TEHÉNTÚRÓVAL elkészíthetném-e? Túróimádó az egész családom! Előre is köszönöm a válaszod.
Szia! Még rendes túróval nem készítettem el, csak krémes, szemcse nélkülivel. Gondolom az is jó hozzá, de én szitán áttörném, hogy sima legyen az állaga, majd egy kis tejszínnel jól kikeverném, mielőtt hozzáadom a többi hozzávalót. Különben nagyon finom, érdemes elkészíteni! Sikeres sütést! Üdv:Helga
Szia Helga! Elkészítettem ma a tortát. Ajándékba vittem, nagy sikere volt. Pont olyan szép lett, mint a képen. És nagyon finom is. Jó recept. Köszi. :-)
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Szia Helga, a hozzávalók alatt a krém leírásánál 4 tojás sárgája szerepel. Később kérdésre válaszolva azt írod, hogy 4 egész tojást kell a krémbe tenni. Melyik a tuti? Holnap szeretném szülinapra elkészíteni. Előre is köszönöm a válaszodat!
Szia Mariann! A krémnél csak a sárgája kell (a mélyhűtőben gyűlik már a fehérje a krémeshez), a tésztájába kell az egész tojás. Visszanézve a kérdéseket a tésztára kérdeztek rá. Jó sütést! Üdv: Helga
Expressz Zselatint vettem, amit csak bele kell keverni a krémbe. itthon néztem, hogy abból a 2 cs csak 6 lapzselatinnak felel meg. kész a torta a hűtőben, most izgulhatok holnapig, hogy nem fog-e szétfolyni, ha felvágom! :)
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Helga!
Elkészítettem ezt a remek tortát, és mondhatom, mind a szemnek , mind az ízlelőbimbóknak egy csodás élményt nyújtott.Bár a piskóta picit száraz lett (18 percig sütöttem),de a krém mindent megoldott.Köszönöm!
Bocsi, de még egy kérdés: Nálunk a túrórúdi és a túrótorta jön be nagyon. Van ez a krém olyan krémes, fincsi és hasonló állagú? Nem szeretnék olyan száraz túros sütit.
Szia! Én most készülök elkészíteni, így lenne kérdésem. Ha SIMÁN KAKAÓS PISKÓTÁT KÉSZÍTEK, HOGYAN LESZ A Piskóta is csíkos? A fotón nekem csíkosnak tűnik. A túrós krém csíkossága számomra egyértelműnek tűnik. Másik kérdésem, hogy lehet-e pl. kékes színt adni a krémnek, mintha víz lenne. Ugyanis halacskás tortának készíteném el az unokámnak. Úgy gondoltam a színezését, mint a krémeket szokás. Mi a véleményed? Előre is köszi.
Szia Boszi! Most olvastam csak a kérdéseidet, lehet, hogy már elkéstem a válasszal? A piskóta nem csíkos, alul a sötétebb barna csík, az a tészta. Csak a krém csíkos. Ha kéket akarsz, a kakaó helyett (bár a torta jellegzetes íze más lesz - variálhatod esetleg narancs aromával), tehetsz bele néhány csepp kék ételfestéket. Mikor kevered, látod, hogy kell-e bele még, csak óvatosan bánj vele. Amúgy nem száraz, fullasztó a krémje. Jó sütést! Üdv:Helga
Szia Helga! Köszönöm a választ és nem késtél el vele, mert jövő hét végére kell a tortát elkészítenem. A piskótát már látom, hogy legalul van és nem csíkos! :) :) :)
Igen, egyértelmű, hogy a krém csíkos! Úgy gondolod, hogy ha nem kakaós az egyik csík, akkor elveszti a jellegét a torta? A narancsaromára azért gondolsz, mert azzal egy narancsos ízt kapok, viszont színezhetem is? Van valami ötleted, ha kakósnak hagynám, de valahogy a "víz-színűség " megmaradna?
Üdv.:Boszi-Marcsi
Szia Marcsi! Nem hagyott nyugodni a dolog, így tegnap elkészítettem - fele adagból - a tortát. Gondoltam, nehogy badarságot írjak, inkább előtte kipróbálom. A narancs aromát íznek gondoltam a kakaó helyett a világos krémbe, de lehet citrom vagy vanília is. A másik felébe jól elkevertem egy kis kék ételfestéket, majd tettem még hozzá, de azt csak beleforgattam óvatosan, hogy "márványos" maradjon. A tetejére díszítésül kagyló és csiga csokit tettem. (Később jutott eszembe, mikor áfonyát tettem el lekvárnak, hogy lehetett volna tán ezzel is színezni.) Szóval finom lett, a férjemnek is igen ízlett. Nem olyan sötét a kék, lehet, hogy kakaóssal is mutatós. Jó sütést! Üdv:Helga
Szia Helga! Holnap szeretnem elkesziteni a tortadat,mar vegigolvastam az osszes hozzaszolast,en is helyettesiteni fogom a lapzselatint porzselatinnal,viszont meg eletemben nem dolgoztam szelatinnal lehet hogy hulye a kerdes...tehat a kerdesem az lenne,hogy miutan osszemelegitettem a tojasos cukros tejes..masszat egyszeruen csak hozzaadom a porzselatint,vagy azt kulon kell megcsinalnom (gondolom ugy,ahogy a kis zacsin eloirjak) ? koszonom Nori
Szia! Most olvastam a kérdésed, lehet, hogy már késő a válasz? Az előírás szerint készítsd el, és utána tedd a masszába. Kicsit több vizet adjál hozzá, mert gyorsan köt. Üdv: Helga
Nagyon tetszik a torta. Szeretném kipróbálni. Kizárólag azért vacillálok mert nem tudom mennyire édes a sok krém miatt. Elég az alján a piskóta? Nem kívánna többet?
Szia Somtimi! Nem túl édes torta és szerintem elég a tészta hozzá. Ne olyan krémet képzelj el, mint a vajas krémek. Ezt tészta nélkül magában is meg lehet enni. Jó sütést, üdv: Helga
Holnap szeretném elkészíteni ezt a tortát édesanyám névnapjára. Viszont egy dologtól tartok egy kicsit. A 26 cm-es tortaformám gyűrűje "csak" 7 cm magas, viszont a képen látható torta ennél magasabbnak tűnik (de lehet ez csak optikai csalódás). Elég lesz ez a magasság a krémnek, vagy valami más megoldást kellene keresnem?
Szia! A gyűrűm 8,5 cm-es, és teljesen tele lesz. Lejjebb "Lovasfej" azt írta, hogy kitalált egy megoldást a megfelelő magasság eléréséhez, tortagyűrű, kartonpapír, fólia felhasználásával. Jó sütést! Üdv: Helga
Köszönöm a gyors választ, felfedeztem már azóta hogy én voltam bamba, és korábban már valaki feltette ezt a kérdést :) Megpróbálom valahogy én is megoldani, remélem jól fog sikerülni, izgatottan várom a végeredményt :)
Bemásolom ide is, egyik hozzászólásomat... " Szia Fannige! Ahogy látom nem kaptál választ... Kedves Mira! Én is ezt kérdezném, a kép a Te sütidet ábrázolja??? "
Szia! Itt a válaszom: ez az én tortám, és miért tennék fel más képet a receptem mellé? :) Neked is csak azt írhatom, hogy próbáld ki, majd Te is meglátod! Üdv:Helga
Hozzászólások (94)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. szeptember 10-én kiemeltük cikkünkben: Heti ételhoroszkóp: ez az édes túrós finomság illik hozzád csillagjegyed alapján
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Helga!
Itthon túl sok mascarponém van, túróm viszont nincs. Mit gondolsz, helyettesíthetem? Tudom, hogy teljesen más lesz az ízvilág, de a zselatin megtaraná így is a formát, nem? :)
Kedves Helga!
Elkészítettem ezt a csodás tortát. Vendégségbe vittem, és mondhatom nagy sikere volt. Csodásan nézett ki és finom is volt. A recept tökéletes, köszönöm.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Ó, de kedves vagy, ez szuperszonikus válasz volt. Nagyon köszönöm a gyors választ és a tanácsod, megfogadva vasárnap megsütöm és beszámolok az "eredményről" ! Szép májusi hétvégét kívánok.
Kedves Helga! /Már nagyon eleged lehet a sok /már többször is/ megválaszolt kérdésekből, de ezt meg kell kérdeznem/. Egyik helyen válaszoltál, hogy a Milfina-tól a New Lifestyle sovány tehéntúróját használtad. Sajnos én az Aldit nem érem el, máshol ezt a túrót nem lehet kapni, ezért a kérdésem: RENDES TEHÉNTÚRÓVAL elkészíthetném-e? Túróimádó az egész családom! Előre is köszönöm a válaszod.
Szia! Még rendes túróval nem készítettem el, csak krémes, szemcse nélkülivel. Gondolom az is jó hozzá, de én szitán áttörném, hogy sima legyen az állaga, majd egy kis tejszínnel jól kikeverném, mielőtt hozzáadom a többi hozzávalót. Különben nagyon finom, érdemes elkészíteni! Sikeres sütést! Üdv:Helga
Szia Helga! Elkészítettem ma a tortát. Ajándékba vittem, nagy sikere volt. Pont olyan szép lett, mint a képen. És nagyon finom is. Jó recept. Köszi. :-)
Szia Zsuzsi! Nagyon örülök, hogy Neked is tetszett és ízlett! Szívesen készítem el én is, mert ezzel nem lehet felsülni. Üdv: Helga
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. október 2-án kiemeltük cikkünkben: Heti menü: 7 napig tésztázunk és pizzázunk az olaszos ízek jegyében
Üdvözlettel, NoSalty
Szia Helga, a hozzávalók alatt a krém leírásánál 4 tojás sárgája szerepel. Később kérdésre válaszolva azt írod, hogy 4 egész tojást kell a krémbe tenni. Melyik a tuti? Holnap szeretném szülinapra elkészíteni. Előre is köszönöm a válaszodat!
Szia Mariann! A krémnél csak a sárgája kell (a mélyhűtőben gyűlik már a fehérje a krémeshez), a tésztájába kell az egész tojás. Visszanézve a kérdéseket a tésztára kérdeztek rá. Jó sütést! Üdv: Helga
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.02.15. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.02.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.02.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Expressz Zselatint vettem, amit csak bele kell keverni a krémbe. itthon néztem, hogy abból a 2 cs csak 6 lapzselatinnak felel meg. kész a torta a hűtőben, most izgulhatok holnapig, hogy nem fog-e szétfolyni, ha felvágom! :)
Hová kell tenni a rumot? És mikor?
Lehetne a krémbe gyümölcsöt szórni? Mi a véleményetek?
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. december 1-jén kiemeltük cikkünkben: Ne csak ünnepre készíts tortát!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Helga!
Elkészítettem ezt a remek tortát, és mondhatom, mind a szemnek , mind az ízlelőbimbóknak egy csodás élményt nyújtott.Bár a piskóta picit száraz lett (18 percig sütöttem),de a krém mindent megoldott.Köszönöm!
Bocsi, de még egy kérdés: Nálunk a túrórúdi és a túrótorta jön be nagyon. Van ez a krém olyan krémes, fincsi és hasonló állagú? Nem szeretnék olyan száraz túros sütit.
Szia! Én most készülök elkészíteni, így lenne kérdésem. Ha SIMÁN KAKAÓS PISKÓTÁT KÉSZÍTEK, HOGYAN LESZ A Piskóta is csíkos? A fotón nekem csíkosnak tűnik. A túrós krém csíkossága számomra egyértelműnek tűnik. Másik kérdésem, hogy lehet-e pl. kékes színt adni a krémnek, mintha víz lenne. Ugyanis halacskás tortának készíteném el az unokámnak. Úgy gondoltam a színezését, mint a krémeket szokás. Mi a véleményed? Előre is köszi.
Szia Boszi! Most olvastam csak a kérdéseidet, lehet, hogy már elkéstem a válasszal? A piskóta nem csíkos, alul a sötétebb barna csík, az a tészta. Csak a krém csíkos. Ha kéket akarsz, a kakaó helyett (bár a torta jellegzetes íze más lesz - variálhatod esetleg narancs aromával), tehetsz bele néhány csepp kék ételfestéket. Mikor kevered, látod, hogy kell-e bele még, csak óvatosan bánj vele. Amúgy nem száraz, fullasztó a krémje. Jó sütést! Üdv:Helga
Szia Helga! Köszönöm a választ és nem késtél el vele, mert jövő hét végére kell a tortát elkészítenem. A piskótát már látom, hogy legalul van és nem csíkos! :) :) :)
Igen, egyértelmű, hogy a krém csíkos! Úgy gondolod, hogy ha nem kakaós az egyik csík, akkor elveszti a jellegét a torta? A narancsaromára azért gondolsz, mert azzal egy narancsos ízt kapok, viszont színezhetem is? Van valami ötleted, ha kakósnak hagynám, de valahogy a "víz-színűség " megmaradna?
Üdv.:Boszi-Marcsi
Szia Marcsi! Nem hagyott nyugodni a dolog, így tegnap elkészítettem - fele adagból - a tortát. Gondoltam, nehogy badarságot írjak, inkább előtte kipróbálom. A narancs aromát íznek gondoltam a kakaó helyett a világos krémbe, de lehet citrom vagy vanília is. A másik felébe jól elkevertem egy kis kék ételfestéket, majd tettem még hozzá, de azt csak beleforgattam óvatosan, hogy "márványos" maradjon. A tetejére díszítésül kagyló és csiga csokit tettem. (Később jutott eszembe, mikor áfonyát tettem el lekvárnak, hogy lehetett volna tán ezzel is színezni.) Szóval finom lett, a férjemnek is igen ízlett. Nem olyan sötét a kék, lehet, hogy kakaóssal is mutatós. Jó sütést! Üdv:Helga
Szia! Mennyire szilárd a krém? Használható marcipánnal burkolat alá (piskóta 3 felé vágva, 2 réteg krémmel)?
Szia! Hűtés-szilárdulás után nyugodtan beboríthatod. Jó sütést! Üdv:Helga
Köszönöm! Ki fogom próbálni! :-)
Sziasztok! Elkészítettem, isteni finom lett és ugyanilyen csíkos! Nagyon jó a recept, köszönöm szépen!
Szia Melinda! Nagyon szívesen, és köszönöm, hogy sikeredet megosztottad velünk! Üdv: Helga
Szia a lapzselatint tudom helyettesíteni?
Szia Maja! Helyettesítheted sima zselatinnal. a Dr.Oetker-féle porzselatin 10 g-os, 4 db lapzselatinnak felel meg. Jó sütést! Üdv:Helga
Szia Helga! Holnap szeretnem elkesziteni a tortadat,mar vegigolvastam az osszes hozzaszolast,en is helyettesiteni fogom a lapzselatint porzselatinnal,viszont meg eletemben nem dolgoztam szelatinnal lehet hogy hulye a kerdes...tehat a kerdesem az lenne,hogy miutan osszemelegitettem a tojasos cukros tejes..masszat egyszeruen csak hozzaadom a porzselatint,vagy azt kulon kell megcsinalnom (gondolom ugy,ahogy a kis zacsin eloirjak) ? koszonom Nori
Szia! Most olvastam a kérdésed, lehet, hogy már késő a válasz? Az előírás szerint készítsd el, és utána tedd a masszába. Kicsit több vizet adjál hozzá, mert gyorsan köt. Üdv: Helga
Kedves Helga! A piskótát nem vágod fel, csak a tetejére kezded el rétegezni a krémet, igaz?
Szia Zsuzska! Így van, csak alul van piskóta. Jó sütést! Üdv: Helga
Nagyon tetszik a torta. Szeretném kipróbálni. Kizárólag azért vacillálok mert nem tudom mennyire édes a sok krém miatt. Elég az alján a piskóta? Nem kívánna többet?
Szia Somtimi! Nem túl édes torta és szerintem elég a tészta hozzá. Ne olyan krémet képzelj el, mint a vajas krémek. Ezt tészta nélkül magában is meg lehet enni. Jó sütést, üdv: Helga
Holnap szeretném elkészíteni ezt a tortát édesanyám névnapjára. Viszont egy dologtól tartok egy kicsit. A 26 cm-es tortaformám gyűrűje "csak" 7 cm magas, viszont a képen látható torta ennél magasabbnak tűnik (de lehet ez csak optikai csalódás). Elég lesz ez a magasság a krémnek, vagy valami más megoldást kellene keresnem?
Szia! A gyűrűm 8,5 cm-es, és teljesen tele lesz. Lejjebb "Lovasfej" azt írta, hogy kitalált egy megoldást a megfelelő magasság eléréséhez, tortagyűrű, kartonpapír, fólia felhasználásával. Jó sütést! Üdv: Helga
Köszönöm a gyors választ, felfedeztem már azóta hogy én voltam bamba, és korábban már valaki feltette ezt a kérdést :) Megpróbálom valahogy én is megoldani, remélem jól fog sikerülni, izgatottan várom a végeredményt :)
Szia Helga! Csodásan néz ki a tortád! Hétvégére keresgéltem, mivel a fiamnak szülinapi tortát kell sütni. Valami újat kerestem. Rátaláltam!
Szia Juliska mama! Nagyon örülök, hogy tetszik a tortám, nem fogsz csalódni :) Üdv:Helga
Bemásolom ide is, egyik hozzászólásomat... " Szia Fannige! Ahogy látom nem kaptál választ... Kedves Mira! Én is ezt kérdezném, a kép a Te sütidet ábrázolja??? "
Szia! Ez a kép az én tortám. Így néz ki mikor elkészül, ha felvágod belül csíkos! Próbáld ki, majd meglátod:) Üdv: Helga
Erre én is kíváncsi lennék,mert valahogy nem tudom összerakni a képet a recepttel... De van egy olyan sejtésem,hogy nem fogunk választ kapni.
Szia! Itt a válaszom: ez az én tortám, és miért tennék fel más képet a receptem mellé? :) Neked is csak azt írhatom, hogy próbáld ki, majd Te is meglátod! Üdv:Helga
Sziasztok! A tésztába a 4 tojást "kompletten" bele kell rakni vagy csak a sárgáját?
Illetve a tésztát hány fokon sütöd? Tűpróbáig?