Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csíkos tejszínes túrós torta

Csíkos tejszínes túrós torta
Csíkos tejszínes túrós torta
62 perc / előkészület: 35 perc főzés: 7 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (94)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicseréltem  a képet, hogy  teljes egészében lehessen látni ezt a fantasztikus finomságot.

 

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük.
  2. A lisztet, kakaóport, sütőport beleszitáljuk a masszába, simára keverjük.
  3. Tortaformában megsütjük, kihűtjük.

Krém

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  2. A tejszínt habosra verjük.
  3. A tejet, cukrot és a tojások sárgáját összekeverjük és felmelegítjük.
  4. Beletesszük a kinyomkodott zselatint, és tovább melegítjük. Nem forraljuk!
  5. A zsírszegény krémes túrót kikeverjük, és apránként hozzáadjuk állandó kevergetés közben a zselatinos masszát, majd a tejszínt.
  6. A masszát két részre osztjuk, a felébe kakaóport szitálunk, összekeverjük.
  7. A kihűlt tészta köré magas tortakarikát teszünk, mivel magas lesz a krémünk.
  8. A tészta közepére egy kis merőkanálnyi világos, majd rá egy kakaós krémet öntünk. Ezt ismételjük, míg el nem fogy a krémünk. Mindig csak a közepére, ettől lesz csíkos.
  9. Hűtőben 8-10 órát hűtjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 212 186
elküldve: 130
receptkönyvben: 2 676
elkészítve: 185/185
Facebookon megjelent: 3

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
konyha: osztrák
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Márványos túrótorta, túrótorta, kakaós túrótorta

Hozzászólások (94)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kelemenemese
believe / kelemenemese Thu, 2017-12-28 19:09

Kedves Helga!
Itthon túl sok mascarponém van, túróm viszont nincs. Mit gondolsz, helyettesíthetem? Tudom, hogy teljesen más lesz az ízvilág, de a zselatin megtaraná így is a formát, nem? :)

v.zsuzsi
v.zsuzsi Tue, 2017-10-10 11:53

Kedves Helga!
Elkészítettem ezt a csodás tortát. Vendégségbe vittem, és mondhatom nagy sikere volt. Csodásan nézett ki és finom is volt. A recept tökéletes, köszönöm.

Mamokam0129
Mamokam0129 Fri, 2017-05-05 15:53

Ó, de kedves vagy, ez szuperszonikus válasz volt. Nagyon köszönöm a gyors választ és a tanácsod, megfogadva vasárnap megsütöm és beszámolok az "eredményről" ! Szép májusi hétvégét kívánok.

Mamokam0129
Mamokam0129 Fri, 2017-05-05 12:58

Kedves Helga! /Már nagyon eleged lehet a sok /már többször is/ megválaszolt kérdésekből, de ezt meg kell kérdeznem/. Egyik helyen válaszoltál, hogy a Milfina-tól a New Lifestyle sovány tehéntúróját használtad. Sajnos én az Aldit nem érem el, máshol ezt a túrót nem lehet kapni, ezért a kérdésem: RENDES TEHÉNTÚRÓVAL elkészíthetném-e? Túróimádó az egész családom! Előre is köszönöm a válaszod.

mira1
Helga1 / mira1 Fri, 2017-05-05 15:47

Szia! Még rendes túróval nem készítettem el, csak krémes, szemcse nélkülivel. Gondolom az is jó hozzá, de én szitán áttörném, hogy sima legyen az állaga, majd egy kis tejszínnel jól kikeverném, mielőtt hozzáadom a többi hozzávalót. Különben nagyon finom, érdemes elkészíteni! Sikeres sütést! Üdv:Helga

Kasziba Zsuzsi
Kasziba Zsuzsi Sat, 2017-04-08 18:38

Szia Helga! Elkészítettem ma a tortát. Ajándékba vittem, nagy sikere volt. Pont olyan szép lett, mint a képen. És nagyon finom is. Jó recept. Köszi. :-)

mira1
Helga1 / mira1 Sun, 2017-04-09 16:45

Szia Zsuzsi! Nagyon örülök, hogy Neked is tetszett és ízlett! Szívesen készítem el én is, mert ezzel nem lehet felsülni. Üdv: Helga

Krizsanovics Mariann
Krizsanovics Mariann Sat, 2016-03-12 01:01

Szia Helga, a hozzávalók alatt a krém leírásánál 4 tojás sárgája szerepel. Később kérdésre válaszolva azt írod, hogy 4 egész tojást kell a krémbe tenni. Melyik a tuti? Holnap szeretném szülinapra elkészíteni. Előre is köszönöm a válaszodat!

mira1
Helga1 / mira1 Sat, 2016-03-12 10:23

Szia Mariann! A krémnél csak a sárgája kell (a mélyhűtőben gyűlik már a fehérje a krémeshez), a tésztájába kell az egész tojás. Visszanézve a kérdéseket a tésztára kérdeztek rá. Jó sütést! Üdv: Helga

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2016-02-16 03:35

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.02.15. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2016-02-15 03:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.02.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2016-02-14 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.02.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

vica32
vica32 Sat, 2016-02-13 18:22

Expressz Zselatint vettem, amit csak bele kell keverni a krémbe. itthon néztem, hogy abból a 2 cs csak 6 lapzselatinnak felel meg. kész a torta a hűtőben, most izgulhatok holnapig, hogy nem fog-e szétfolyni, ha felvágom! :)

demene
demene Thu, 2015-12-03 23:04

Lehetne a krémbe gyümölcsöt szórni? Mi a véleményetek?

perla98
Perla / perla98 Sun, 2015-08-02 15:33

Kedves Helga!
Elkészítettem ezt a remek tortát, és mondhatom, mind a szemnek , mind az ízlelőbimbóknak egy csodás élményt nyújtott.Bár a piskóta picit száraz lett (18 percig sütöttem),de a krém mindent megoldott.Köszönöm!

Boszi13
Boszi / Boszi13 Sat, 2015-07-04 15:48

Bocsi, de még egy kérdés: Nálunk a túrórúdi és a túrótorta jön be nagyon. Van ez a krém olyan krémes, fincsi és hasonló állagú? Nem szeretnék olyan száraz túros sütit.

Boszi13
Boszi / Boszi13 Sat, 2015-07-04 15:45

Szia! Én most készülök elkészíteni, így lenne kérdésem. Ha SIMÁN KAKAÓS PISKÓTÁT KÉSZÍTEK, HOGYAN LESZ A Piskóta is csíkos? A fotón nekem csíkosnak tűnik. A túrós krém csíkossága számomra egyértelműnek tűnik. Másik kérdésem, hogy lehet-e pl. kékes színt adni a krémnek, mintha víz lenne. Ugyanis halacskás tortának készíteném el az unokámnak. Úgy gondoltam a színezését, mint a krémeket szokás. Mi a véleményed? Előre is köszi.

mira1
Helga1 / mira1 Sun, 2015-07-05 16:23

Szia Boszi! Most olvastam csak a kérdéseidet, lehet, hogy már elkéstem a válasszal? A piskóta nem csíkos, alul a sötétebb barna csík, az a tészta. Csak a krém csíkos. Ha kéket akarsz, a kakaó helyett (bár a torta jellegzetes íze más lesz - variálhatod esetleg narancs aromával), tehetsz bele néhány csepp kék ételfestéket. Mikor kevered, látod, hogy kell-e bele még, csak óvatosan bánj vele. Amúgy nem száraz, fullasztó a krémje. Jó sütést! Üdv:Helga

Boszi13
Boszi / Boszi13 Mon, 2015-07-06 10:51

Szia Helga! Köszönöm a választ és nem késtél el vele, mert jövő hét végére kell a tortát elkészítenem. A piskótát már látom, hogy legalul van és nem csíkos! :) :) :)
Igen, egyértelmű, hogy a krém csíkos! Úgy gondolod, hogy ha nem kakaós az egyik csík, akkor elveszti a jellegét a torta? A narancsaromára azért gondolsz, mert azzal egy narancsos ízt kapok, viszont színezhetem is? Van valami ötleted, ha kakósnak hagynám, de valahogy a "víz-színűség " megmaradna?
Üdv.:Boszi-Marcsi

mira1
Helga1 / mira1 Wed, 2015-07-08 14:51

Szia Marcsi! Nem hagyott nyugodni a dolog, így tegnap elkészítettem - fele adagból - a tortát. Gondoltam, nehogy badarságot írjak, inkább előtte kipróbálom. A narancs aromát íznek gondoltam a kakaó helyett a világos krémbe, de lehet citrom vagy vanília is. A másik felébe jól elkevertem egy kis kék ételfestéket, majd tettem még hozzá, de azt csak beleforgattam óvatosan, hogy "márványos" maradjon. A tetejére díszítésül kagyló és csiga csokit tettem. (Később jutott eszembe, mikor áfonyát tettem el lekvárnak, hogy lehetett volna tán ezzel is színezni.) Szóval finom lett, a férjemnek is igen ízlett. Nem olyan sötét a kék, lehet, hogy kakaóssal is mutatós. Jó sütést! Üdv:Helga

Cukikonyha
Cukikonyha / Cukikonyha Tue, 2015-06-30 15:40

Szia! Mennyire szilárd a krém? Használható marcipánnal burkolat alá (piskóta 3 felé vágva, 2 réteg krémmel)?

mira1
Helga1 / mira1 Wed, 2015-07-01 17:13

Szia! Hűtés-szilárdulás után nyugodtan beboríthatod. Jó sütést! Üdv:Helga

Melinda225
Melinda225 Sun, 2015-05-31 16:00

Sziasztok! Elkészítettem, isteni finom lett és ugyanilyen csíkos! Nagyon jó a recept, köszönöm szépen!

mira1
Helga1 / mira1 Thu, 2015-06-04 12:34

Szia Melinda! Nagyon szívesen, és köszönöm, hogy sikeredet megosztottad velünk! Üdv: Helga

mira1
Helga1 / mira1 Thu, 2015-03-19 18:24

Szia Maja! Helyettesítheted sima zselatinnal. a Dr.Oetker-féle porzselatin 10 g-os, 4 db lapzselatinnak felel meg. Jó sütést! Üdv:Helga

taljebbininora
taljebbininora Wed, 2015-04-01 11:38

Szia Helga! Holnap szeretnem elkesziteni a tortadat,mar vegigolvastam az osszes hozzaszolast,en is helyettesiteni fogom a lapzselatint porzselatinnal,viszont meg eletemben nem dolgoztam szelatinnal lehet hogy hulye a kerdes...tehat a kerdesem az lenne,hogy miutan osszemelegitettem a tojasos cukros tejes..masszat egyszeruen csak hozzaadom a porzselatint,vagy azt kulon kell megcsinalnom (gondolom ugy,ahogy a kis zacsin eloirjak) ? koszonom Nori

mira1
Helga1 / mira1 Thu, 2015-04-02 17:14

Szia! Most olvastam a kérdésed, lehet, hogy már késő a válasz? Az előírás szerint készítsd el, és utána tedd a masszába. Kicsit több vizet adjál hozzá, mert gyorsan köt. Üdv: Helga

zuzanne
Zsuzska / zuzanne Fri, 2015-03-06 10:53

Kedves Helga! A piskótát nem vágod fel, csak a tetejére kezded el rétegezni a krémet, igaz?

mira1
Helga1 / mira1 Fri, 2015-03-06 15:47

Szia Zsuzska! Így van, csak alul van piskóta. Jó sütést! Üdv: Helga

somtimi
somtimi Fri, 2015-01-30 21:26

Nagyon tetszik a torta. Szeretném kipróbálni. Kizárólag azért vacillálok mert nem tudom mennyire édes a sok krém miatt. Elég az alján a piskóta? Nem kívánna többet?

mira1
Helga1 / mira1 Sat, 2015-01-31 16:42

Szia Somtimi! Nem túl édes torta és szerintem elég a tészta hozzá. Ne olyan krémet képzelj el, mint a vajas krémek. Ezt tészta nélkül magában is meg lehet enni. Jó sütést, üdv: Helga

KisCsaj
KisCsaj / KisCsaj Mon, 2015-01-19 18:16

Holnap szeretném elkészíteni ezt a tortát édesanyám névnapjára. Viszont egy dologtól tartok egy kicsit. A 26 cm-es tortaformám gyűrűje "csak" 7 cm magas, viszont a képen látható torta ennél magasabbnak tűnik (de lehet ez csak optikai csalódás). Elég lesz ez a magasság a krémnek, vagy valami más megoldást kellene keresnem?

mira1
Helga1 / mira1 Tue, 2015-01-20 10:18

Szia! A gyűrűm 8,5 cm-es, és teljesen tele lesz. Lejjebb "Lovasfej" azt írta, hogy kitalált egy megoldást a megfelelő magasság eléréséhez, tortagyűrű, kartonpapír, fólia felhasználásával. Jó sütést! Üdv: Helga

KisCsaj
KisCsaj / KisCsaj Tue, 2015-01-20 13:26

Köszönöm a gyors választ, felfedeztem már azóta hogy én voltam bamba, és korábban már valaki feltette ezt a kérdést :) Megpróbálom valahogy én is megoldani, remélem jól fog sikerülni, izgatottan várom a végeredményt :)

Juliska mama
Juliska mama Mon, 2015-01-05 20:54

Szia Helga! Csodásan néz ki a tortád! Hétvégére keresgéltem, mivel a fiamnak szülinapi tortát kell sütni. Valami újat kerestem. Rátaláltam!

mira1
Helga1 / mira1 Tue, 2015-01-06 12:33

Szia Juliska mama! Nagyon örülök, hogy tetszik a tortám, nem fogsz csalódni :) Üdv:Helga

heszandi67
heszandi67 Mon, 2015-01-05 20:28

Bemásolom ide is, egyik hozzászólásomat... " Szia Fannige! Ahogy látom nem kaptál választ... Kedves Mira! Én is ezt kérdezném, a kép a Te sütidet ábrázolja??? "

mira1
Helga1 / mira1 Tue, 2015-01-06 12:31

Szia! Ez a kép az én tortám. Így néz ki mikor elkészül, ha felvágod belül csíkos! Próbáld ki, majd meglátod:) Üdv: Helga

anitabonbon
anitabonbon Mon, 2015-01-05 22:08

Erre én is kíváncsi lennék,mert valahogy nem tudom összerakni a képet a recepttel... De van egy olyan sejtésem,hogy nem fogunk választ kapni.

mira1
Helga1 / mira1 Tue, 2015-01-06 12:30

Szia! Itt a válaszom: ez az én tortám, és miért tennék fel más képet a receptem mellé? :) Neked is csak azt írhatom, hogy próbáld ki, majd Te is meglátod! Üdv:Helga

Vpéter
Vpéter Sun, 2014-11-09 08:54

Sziasztok! A tésztába a 4 tojást "kompletten" bele kell rakni vagy csak a sárgáját?
Illetve a tésztát hány fokon sütöd? Tűpróbáig?

744
tojás 4 db
cukor 12 dkg
sütőpor 0.5 csomag
finomliszt 12 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tej 2.5 dl
cukor 20 dkg
tojássárgája 4 db
rum 3 ek
habtejszín 5 dl
sovány túró 50 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
lapzselatin 12 db