r
Nosalty Logó

Csíkos tejszínes túrós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Helga1
Csíkos tejszínes túrós torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 752 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4514 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 216 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 752 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.7 g

Zsír

  • Összesen
    215.8 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4956.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1356 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    2020 mg
  • Nátrium
    1108 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.2 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2010 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    448 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    1326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1977 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1886 micro
Összesen 4514 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 216 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük.
  2. A lisztet, kakaóport, sütőport beleszitáljuk a masszába, simára keverjük.
  3. Tortaformában megsütjük, kihűtjük.

A krémhez

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  2. A tejszínt habosra verjük.
  3. A tejet, cukrot és a tojások sárgáját összekeverjük és felmelegítjük.
  4. Beletesszük a kinyomkodott zselatint, és tovább melegítjük. Nem forraljuk!
  5. A zsírszegény krémes túrót kikeverjük, és apránként hozzáadjuk állandó kevergetés közben a zselatinos masszát, majd a tejszínt.
  6. A masszát két részre osztjuk, a felébe kakaóport szitálunk, összekeverjük.
  7. A kihűlt tészta köré magas tortakarikát teszünk, mivel magas lesz a krémünk.
  8. A tészta közepére egy kis merőkanálnyi világos, majd rá egy kakaós krémet öntünk. Ezt ismételjük, míg el nem fogy a krémünk. Mindig csak a közepére, ettől lesz csíkos.
  9. Hűtőben 8-10 órát hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 225666
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kicseréltem  a képet, hogy  teljes egészében lehessen látni ezt a fantasztikus finomságot.  

Hozzászólások (40)

chiyori

Kedves Helga, ez annyira királyul néz ki! Nagyon jópofák ezek a csíkok. Kár megenni. :)

Törölt felhasználó

Kedves Helga elkészítettem ezt a fantasztikus sütit, hát ez isteni!

Helga1

Szia Bea! Örülök, hogy Nektek is ízlett! Üdv:Helga

Nikóka

Ezt biztosan kipróbálom!!!!!!

Helga1

Szia Niko! Hidd el megéri! Üdv:Helga

Boribon

Nagyon jol nez ki! Kisse szegyellem, de en az elkeszites veget nem igazan ertem. A 8. pontban rateszel a teszta kozepere egy merokanalnyi feher kremet. Utana mit csinalsz, elkened korben? A leiras alapjan erre teszel barna kremet. De ha mindig csak a teszta kozepere teszel kremet, hogy lesz a szelen korben is? Vagy a krem olyan folyos, hogy a kozeperol kifolyik oldalra is? Es ha egymasra teszel feher-barna kremet kozepre, mitol lesz csikos? U.i. A tetejen az kulon csokimaz?

Helga1

Szia Boribon! Úgy van ahogy értelmezted. A krém folyós, de nem híg, hanem olyan krémes. Mindig a közepére egymásra kell önteni egy világosat rá egy barnát, mert majd a súlyától nyomja szét az alatta lev? krémet. Utána h?t?ben megkeményedik, és felvágásnál ér majd a meglepetés, mikor belülr?l csíkos mintázatú lesz. A tetején a két szín? krémet látod, nincs rajta semmi máz. Hidd el megéri elkészíteni! Nálunk nagy sikernek örvend, nagyon mutatós és finom is! Remélem segíteni tudtam! Üdv:Helga

Nikóka

Nagyon köszönöm,hogy feltöltötted a receptet.A hétvégén elkészítettem,és nagyon finom volt,még a kislányom is kétszer evett bel?le,pedig ? ritkán eszi meg az újdonságokat amit készítek,így biztosan elkészítem még!Jó ötletet is adtál,mert kipróbálom majd málnával is!!!!!

Helga1

Szia Nico! Nagyon szívesen, és örülök, hogy ízlett. Ma megint sütöttem egy új fajta tortát, már alig várom, hogy hazaérjen a családom és megkóstolhassam, addig nem akarom felvágni. Ha finom, azt is majd felteszem. Üdv: Helga

Törölt felhasználó

szia! tudnál segíteni, hogy kb. milyen magas lesz a torta, vagyis hogy Te milyen magas formát használsz? szeretném elkészíteni, de nekünk csak amolyan "átlagos", kapcsos tortaformánk van itthon, és félek, hogy esetleg kifolyik bel?le a krém, ha nem elég magas. köszi el?re is :)

Helga1

Szia Loreley! 8,5 cm magas a tortagy?r?m és tele is lesz a krémmel. Én hagyományossal sütöm és utána teszem köré ezt az állítható körgy?r?t az ilyen habos-krémes tortáknál. Az ALDI-ban vettem egyszer és igen jó ilyen célra. Üdv: Helga

Yossaria

Kedves Helga, lapzselatin helyett lehet használni ?rölt étkezési zselaint? nagyon köszi a választ!

Helga1

Szia Yossaria! Én azért használtam lapzselatint, mert a receptem ezt írta. Most itt van el?ttem mindkét zselatin fajta elkészítésének leírása ( Dr.Oetker-féle), és végül is nincs a kett? között semmi különbség. Tehát három kis zacskónak elégnek kell lennie. A Horváth Rozi-féle zselatin leírásában meg nem utal arra, hogy hány lapnak felel meg (ezt hidegkonyhákhoz szoktam használni). Remélem segíteni tudtam:) Üdv:Helga

Yossaria

Köszi a gyors választ! :) Ma szeretném elkészíteni, de a formánál megint elakadtam. 6 cm magas. Neki se álljak? Ki fog folyni? Nincs valami ötleted, hogyan lehetne megoldani?

Helga1

Szia Yossaria! Ha a tortaformád 26 cm-es és nem nagyobb, nem fog beleférni. Lehet esetleg vékonyabb tésztát készíteni 3 tojásból, 9 dkg liszttel és 9 dkg cukorral, vagy (én ezt tenném) ha megtelt a formád, beleteszed a maradékot üveg poharakba - a krém magában is finom, és esetleg tejszínhabbal, ostya pálcikákkal vagy valami hasonlóval díszítve tálalod. Szerintem a tortát ne hagyd ki! Jó sütést! Üdv: Helga

Törölt felhasználó

a recept nagyon tetszik , ki fogom próbálni ,s?t már a variációkon gondolkodom ...de a kép ,mintha nem egészen ezt a sütit ábrázolná...

Törölt felhasználó

Szia Fannige! Ahogy látom nem kaptál választ... Kedves Mira! Én is ezt kérdezném, a kép a Te sütidet ábrázolja???

kdiana8608

Szia, huu ez nagyon jól néz ki, hétvégén szeretném kipróbálni! Egy kérdésem lenne a rum melyik krémbe megy? Vagy amikor még nem szedtem külön akkor kerül bele? Esetleg elhagyható? Mert gyerekeknek lesz :) Üdv: Dia

Helga1

Szia! A rumot a zselatin el?tt szoktam belekeverni, de elhagyható, úgy is finom, legtöbbször én sem teszek bele. Különösebben nem érezni. Üdv: Helga

Katalin

Sziasztok! Nekem van hasonló receptem, de ott a piskóta tésztát kell így egymásra pakolni és megsütni. A végeredmény: csodálatos mintázat! Ezt is megcsinálom, mert imádjuk a krémes sütiket!!!! Köszi a receptet!

Helga1

Szia Katalin! Nagyon szívesen, jó sütést! Üdv:Helga

Moncsicsi03

Szia! a rumot mikor teszed bele? a tésztába kerül gondolom

Helga1

Szia! A krémbe kerül a zselatin el?tt, de nyugodtan kihagyható. Anélkül is szoktam készíteni. Üdv:Helga

Törölt felhasználó

Kedves Helga! Nagyon tetszik a recepted, mindenképpen ki szeretném próbálni, csak annyi kérdésem lenne, hogy a tejszín, amit használtál cukrozott, vagy cukormentes tejszín volt? Én Hulalát szoktam használni a tejszínes sütikhez, de az cukros, és a 20 dkg cukorral lehet túl édes lenne a krém. Köszönöm el?re is a választ! :)

Helga1

Szia Diana! Legtöbbször én is hulalát használok, és szintén cukrosat, akkor csökkenteni szoktam 15 dkg-ra a cukor mennyiségét. Nem lesz túl édes, nyugodtan csinálhatod vele. Jó sütést! Üdv:Helga

Törölt felhasználó

Kedves Helga! Tudnál segíteni, hogy te hol veszed a natúr krémes túrót? Én legalább egy éve sehol nem kapok. Korábban volt a Lidlben, Sparban, Tescoban is, de mostanság sehol. Pedig nekem is szuper receptem van vele, nagyon szeretjük, és ha a rendes túrót turmixolom ki, akkor nem u.azt az eredményt kapom. Köszi a választ!

Helga1

Szia! Az Aldi-ban szoktam venni, milfina-tól New Lifestyle sovány tehéntúró a legjobb szerintem a krémekhez és joghurtból is ezt a fajtát használom. Nálam nagyon bevált. Üdv: Helga

Törölt felhasználó

Szia Helga.nagyon jo nez ki a torta.bisztos hogy kiprobalom.de a tojas sargaja a krembe nyers marad,nem?az nem baj?koszi

Helga1

Szia! Csak melegíteni kell, végül is nyers marad, ezt írja a recept. Nem gond, és nem hiszem, hogy lesz ideje megromlani :) !!!!!! Jó sütést! Üdv: Helga

Törölt felhasználó

Ha csak a 26 cm-es formám van, akkor csinálhatom úgy hogy a krémnek csak a felét veszem, hogy beleférjen ? Vagy az úgy kevés lesz a tészta mennyiségéhez?

Helga1

Szia! Az én formám is ekkora, a tésztát ebben sütöm, de utána 8,5 cm-es tortagy?r?vel veszem körbe . A krém fele viszont kevés lenne. Már másnak is ajánlottam, hogy készítse el az egészet, és mikor tele lesz a forma, a többit tegye üvegpoharakba és szerintem egy kis tejszínnel, ostyarudakkal feldíszítve szuper "pohárkrém" lenne bel?le. Jó sütést! Üdv: Helga

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek