Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márványsajtos-baconös saláta

Márványsajtos-baconös saláta
Márványsajtos-baconös saláta
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Németül tanulok, így német receptekből főzök. Az alábbi egy ezeréves (na jó, 35 évvel ezelőtti) Burdából származik. Téli estékre való, karakteres ízű saláta.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A salátát megmossuk, megszárítjuk. A bacont és a márványsajtot felkockázzuk.
  2. A salátával kibéleljuk a salátástálakat, rá a márványsajt kerül.
  3. A baconkockákat serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a balzsamecetet és a dijoni mustárt, fehérborsot. Végül az olívaolajat is belekeverjük.
  4. A kész, még meleg öntetet az előkészített salátára öntjük, pirítóssal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 695
elküldve: 0
receptkönyvben: 118
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Anocska

Mióta szakács: 2010.10.26.
5 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: saláta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
fogás: főétel

egyéb elnevezések

saláta márványsajttal és baconnel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

372
kéksajt 10 dkg
bacon 5 dkg
salátakeverék 20 dkg
balzsamecet 3 ek
dijoni mustár 2 teáskanál
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek