r
Nosalty Logó

Márványos csokis süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Márványos csokis süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

máz

Összesen 455 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

máz

Összesen 5456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

máz

Összesen 423 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 455 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    246.1 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1036 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1701.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    798.9 g
  • Cukor
    561 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2068 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2027 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 5456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 423 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

tészta

  1. A vajból kb. 4 evőkanálnyit felolvasztunk a mikróban, és hozzákeverjük a kakaóport és a meleg vízben feloldott instant kávét, egy sűrű, sima krém lesz belőle. Félretesszük hűlni.
  2. Egy másik tálban mixerrel habosra keverjük a vajat a cukorral és a sóval. Majd hozzáadjuk a kakaós vajat is. Ezután szétválasztjuk a tojásokat, és a sárgájákat egyesével elkeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a vaníliát is.
  3. Elkezdjük a lisztet is apránként hozzáadni, amíg össze nem áll a tészta. 3 egyenlő részre osztva, a hűtőben hagyjuk pihenni legalább 45 percen keresztül. (Minél több, annál jobb.)
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd hűtőből kivéve lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát kb. fél centi vastagra, és körszaggatóval szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd kb. 10-12 perc alatt készre sütjük őket. Sütőből kivéve 5 percet tepsin hagyjuk hűlni, aztán áttesszük sütőrácsra, és várjuk, hogy teljesen kihűljön. Addig ismételjük, amíg az összes tészta el nem fogy. (Rengeteg lesz belőle, 32-46 db (nekem 3 és fél tepsi volt, mire az összes tésztát sikerült kinyújtani, szaggatni, sütni).)
  5. Ha a korongok teljesen kihűltek, lehet csinálni a tetejére a díszítést. Ehhez a megmaradt 2 tojásfehérjét felverjük a 2 bögre porcukorral. Elég híg lesz. 2 evőkanálnyit elveszünk belőle, és ételszínezékkel színezzük. Nyomózsákba vagy kis uzsonnás zacskókba tesszük a krémet, és apró lyukakat vágunk a csücskére.
  6. Először a fehéren maradt krémet nyomjuk rá körben, utána a színeseket nyomjuk rá, és egy fogpiszkálóval vonalakat és mintákat húzunk, ettől lesz olyan márványos a végeredmény. Egyszerre érdemes párral dolgozni csak (3-4 darabbal), mert a máz gyorsan szárad. Ha az összeset feldíszítettük, hagyjuk teljesen megszilárdulni a mázat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1679
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eleinte teljesen másnak indult ez a recept is, de valahogyan a végére ez kerekedett belőle, ami természetesen nem baj, viszont ezzel a cukormázas történettel extra-extra édes lett a sütemény (mit tehetek róla, ha valaki így szereti), de én saját magamnak megtartottam párat meztelenül, ami nekem sokkal jobban ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek