Nosalty Logó

Babapiskóta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Petra
Ezen a képen: Babapiskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 152 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1212 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 259 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 152 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.8 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    582 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 1212 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 259 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük. A végén hozzáadjuk a cukor harmadát, és tovább verjük, amíg szép fényes nem lesz a hab.
  2. A tojássárgákat egy másik tálban a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Az átszitált lisztet és a kemény tojáshabot több részletben, felváltva hozzádolgozzuk a cukros tojáshoz.
  3. A masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire kb. 10 centis babapiskóta formákat nyomunk: a rudacskák végei ducibbak legyenek.
  4. Porcukrot szitálunk a tetejükre és légkeverésen 160 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt világos színűre sütjük.
  5. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni. (kb. 50 babapiskóta lesz a fenti mennyiségből)
  • Sűtés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 81
  • Össznézettség: 88749
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Otthon, házilag is könnyedén elkészíthetjük a babapiskótát. Ízében megtévesztésig hasonlít a boltira, és az érzés, hogy magunk készítettük, nagyon jóleső. Ebben a sütis könyvben akadt meg a szemem a recepten.

Hozzászólások

evacili

Megpróbálom én is megcsinálni,tiramisu alapanyagnak kiváló.

Törölt felhasználó

Köszi, hogy feltetted. Sok sütibe kell, amit szeretek, de egyre drágább lesz. Így otthon házilag, még nem is gondoltam rá, de ezentúl így fogom csinálni.

Törölt felhasználó

Engem is nagyon érdekel a dolog. A kérdésem az lenne, hogy szerinted ez meddig tarthatóak el a babapiskóták? Mert gondolom, ezt a mennyiséget egyszerre úgy sem lehet felhasználni.

Törölt felhasználó

Bocsi az el?bbi fogalmazási hibáért...

Törölt felhasználó

Szia! Most csinálom meg a receptedet, csak szeretném megkérdezni, hogy valóban hogyan kell tárolni, és mennyi id? a "szavatossága" a tojás miatt Várom válaszod, nehogy rosszul adjam a kislányomnak! Köszönöm! Évi

Törölt felhasználó

Köszi a receptet, nagyon jó ez a tészta, viszont szeretném megkérdezni, hogy Te mit csinálsz vele, hogy egy kicsit magasabb legyen, vagy legalább is ne folyjon széjjel?

Petra

Szia Bonevi, ahogy a képen látszik, nekem sem lettek magasak a piskóták és kellett jónéhány formázás, mire ráéreztem a technikájára, és igazi babapiskóta formájúakat sikerült gyártanom azt pedig, hogy meddig áll el, nem sikerült még megtapasztalni, de gondolom, mint egyéb piskóták, néhány napig

Törölt felhasználó

a "story"-hoz csak annyit, hogy ez nem utolsó sorban nincs teletömve mindenféle tartósítóval és m?anyaggal! Ki fogom próbálni!

Törölt felhasználó

Most csináltam meg a piskótát a kisfiamnak. nagyon finom lett. Annyit változtattam, hogy mivel nincs habzsákom, joghurtos kanállal kicsi halmokat raktam a tepsibe, és így kicsi tallérok lettek.

Törölt felhasználó

sziasztok! tegnap elkészítettem a piskótát,nagyon izlet a 8 hónapos kislányomnak,és a családnak is.Biztos fogok ilyet gyakran csinálni!

Törölt felhasználó

Nekem az egész totálisan szétfolyt a süt?papíron. :( Majd legközelebb jobban sikerül...

Törölt felhasználó

Húú, most szedtem ki a süt?b?l és alig bírom megállni, hogy ne egyem meg melegen, nagyon fincsi lett. Próbaképp én is kanállal pöttyözést választottam, de legközelebb majd habzsák hiányában egy kisebb zacskóba téve és annak sarkát kivágva fogok formázni. Amúgy szétfolyás ellen nem segít, hogy ha egy kicsivel több liszt kerül bele, úgy szerintem valamivel s?r?bb a massza és hátha jobban is tart...

Törölt felhasználó

Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy a habzsák és a sima nylon zacskó között mi a külömbség? Bocsánat ha hülyeséget kérdeztem, de még soha nem láttam habzacskót. üdv. juditk!

Törölt felhasználó

Juditk, alkalmazásában annyi, hogy a habzsákhoz nekem van néhány különböz? vég? fémfej (csillag, sima stb). Amúgy meg a habzsák tartósabb anyagból van. A cucc a fémfejek mellett hajlamos kifolyni, a nylonzacskóra akkora lukat vágsz, amit szeretnél, aztán a végén nem elmosogatod, hanem eldobod. Hogy melyik a környezetbarátabb, nem tudom:) De én nem vennék habzsákot mégegyszer, az tutti...

Petra

Juditk, az a különbség, hogy akinek nincsen habzsákja, annak ott a nylon zacskó:-) viccet félretéve: ennél a receptnél tényleg nem kell habzsákkal dolgozni, mert túl folyós a massza ahhoz, hogy csillag stb. végekkel formázzuk, nem is ez a lényeg, hanem hogy piskótaformát tudjunk kinyomni, ragadásmentesen, és itt ehhez egy tiszta zacskó is b?ven megteszi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így kell elképzelni egy tortát, ha az Michelin-csillagos

Mindjárt az elején szeretnénk leszögezni, hogy valójában olyan nincs, hogy Michelin-csillagos torta, de valahogy el kellett neveznünk azokat a tortákat, amelyek Michelin-csillagos éttermek konyháiból kerülnek ki. Mert hogy ilyenek igenis léteznek, és sokszor elérhetőbbek, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!