Nosalty Logó

Méteres kalács szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évusss
Méteres kalács szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1013 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 8090 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 286 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1095 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 1013 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.1 g

Zsír

  • Összesen
    445.4 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    193 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8760.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    2569 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    3199 mg
  • Nátrium
    2297 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    923.5 g
  • Cukor
    530 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    92 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    926 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1568 micro
Összesen 8090 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 286 Kcal

Hozzávalók

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A fehér piskótához

  1. A fehér tésztához a tojásfehérjét felverjük.A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, vizet. A sütőport a liszttel elkeverjük, és a tojássárgás masszához adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a habbá vert fehérjét is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és megsütjük.
  2. A barna tésztához a tojásfehérjét felverjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, vizet és a kakaóport. A sütőport a liszttel elkeverjük, és a masszához adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a habbá vert fehérjét is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és megsütjük.
  3. Míg sülnek a piskóták, elkészítjük a krémeket. A két pudingport a cukor és a tej felével sűrűre főzzük. A puha margarint kikeverjük a porcukorral, elfelezzük, és a kihűlt krémekbe alaposan belekeverjük.
  4. A kihűlt piskótákat kettévágjuk. Egy tálcára fektetjük az egyik fehér lapot, rákenjük a rózsaszín krém felét, majd ráfektetünk egy barna lapot. Erre kerül a zöld krém, majd rá a második barna lap, majd a rózsaszín krém másik fele. Végül rátesszük a másik fehér lapot. Egy nagy deszkát teszünk a sütemény tetejére, és valami nehezéket teszünk rá, így hagyjuk 1 órát.
  5. A csokit vízgőz felett az olajjal megolvasztjuk, és a sütemény tetejére simítjuk.
  6. 1 éjszakát állni hagyjuk a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.
  7. Jó étvágyat hozzá! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 26439
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 06.

Ajánló

A krémhez a puding ízlés szerint változtatható, illetve más aromával is készíthető.

Receptkategóriák

Évusss 5 recept

Húsvétra méteres kalácsot terveztem sütni, azonban rá kellett jönnöm, hogy ez őzgerinc forma nélkül nem megvalósítható. Így jött az ötlet, hogy elkészítem "szelet" formában, hiszen az ízek ugyanolyanok, csak a külső más. Szerintem így is mutatós, és sokkal egyszerűbb elkészíteni. Tetszés szerint nagyobb tepsiben is süthető, így nem lesz ennyire magas.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Nagyon jó, mert nekem is csak egy formám van, és nem tudom, elvarázsoltam a másikat .... :) Szuper ötlet a méteres megoldása sütiként, köszönöm, mentettem. :) Éva-Anyóca

Évusss

Örülök, hogy tetszik :) Megspóroljuk a szeletelést-kenegetést, és bár nem "méteres" az íze kárpótol ezért :)

Éva-Anyóca

Kedves bevvike! Köszönöm, és igaz, volt, hogy felcseréltem a tésztát, vagy épp a pudingot, nem is nézett ki szépen,...mert ugye sorrendje van, és jó hosszú,...igazad van, a látvány így is guszta és finom. :) Éva-Anyóca

macika77

sziasztok csak anyi lenne a kérdésem hogy a madula aromát a vajal kell öszekeverni? elöre is köszönöm válaszotokat :)

Évusss

Szia. Bocsánat, lehet nem volt egyértelmü. A megfözött vanilia pudingba kell belekeverni még amikor meleg. A vajat a kihült pudinggal kell kikavarni. Jó sütögetést :)

Hozzávalók

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.