r
Nosalty Logó

Méteres kalács szelet

Évusss
Méteres kalács szelet
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A tetejére

1013
Kalória
13.6g
Fehérje
115.4g
Szénhidrát
55.7g
Zsír
65.7g
Víz
136g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
66.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1013 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 8090 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 286 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1095 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    115.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 1013 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.1 g

Zsír

  • Összesen
    445.4 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    193 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8760.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    2569 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    3199 mg
  • Nátrium
    2297 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    923.5 g
  • Cukor
    530 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    525.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    92 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    926 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1568 micro
Összesen 8090 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 286 kcal

Elkészítés

A fehér piskótához

  1. A fehér tésztához a tojásfehérjét felverjük.A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, vizet. A sütőport a liszttel elkeverjük, és a tojássárgás masszához adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a habbá vert fehérjét is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és megsütjük.
  2. A barna tésztához a tojásfehérjét felverjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, vizet és a kakaóport. A sütőport a liszttel elkeverjük, és a masszához adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a habbá vert fehérjét is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és megsütjük.
  3. Míg sülnek a piskóták, elkészítjük a krémeket. A két pudingport a cukor és a tej felével sűrűre főzzük. A puha margarint kikeverjük a porcukorral, elfelezzük, és a kihűlt krémekbe alaposan belekeverjük.
  4. A kihűlt piskótákat kettévágjuk. Egy tálcára fektetjük az egyik fehér lapot, rákenjük a rózsaszín krém felét, majd ráfektetünk egy barna lapot. Erre kerül a zöld krém, majd rá a második barna lap, majd a rózsaszín krém másik fele. Végül rátesszük a másik fehér lapot. Egy nagy deszkát teszünk a sütemény tetejére, és valami nehezéket teszünk rá, így hagyjuk 1 órát.
  5. A csokit vízgőz felett az olajjal megolvasztjuk, és a sütemény tetejére simítjuk.
  6. 1 éjszakát állni hagyjuk a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.
  7. Jó étvágyat hozzá! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15x25

Húsvétra méteres kalácsot terveztem sütni, azonban rá kellett jönnöm, hogy ez őzgerinc forma nélkül nem megvalósítható. Így jött az ötlet, hogy elkészítem "szelet" formában, hiszen az ízek ugyanolyanok, csak a külső más. Szerintem így is mutatós, és sokkal egyszerűbb elkészíteni. Tetszés szerint nagyobb tepsiben is süthető, így nem lesz ennyire magas.

További receptek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Mennyei brownie-sajttorta

Ezek a mennyei, ragacsos sajttortabrownie-k azért születtek, hogy azoknak is jusson a Valentin-napi kényeztetésből, akik egyedülállóak. Ez a legfinomabb csokoládés brownie, amit valaha is ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezek az otthoni praktikák segítenek napégés ellen

Hiába a naptej és az óvatosság, a nyári napsugarak időnként túljárhatnak az eszünkön – a napégés pedig nemcsak kellemetlen, de fájdalmas is lehet. Szerencsére van néhány egyszerű, otthon is bevethető trükk, amivel gyorsan enyhítheted a tüneteket – ráadásul nem is kerülnek sokba.

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...