Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Méteres kalács szelet

Méteres kalács szelet
Méteres kalács szelet
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvétra méteres kalácsot terveztem sütni, azonban rá kellett jönnöm, hogy ez őzgerinc forma nélkül nem megvalósítható. Így jött az ötlet, hogy elkészítem "szelet" formában, hiszen az ízek ugyanolyanok, csak a külső más. Szerintem így is mutatós, és sokkal egyszerűbb elkészíteni. Tetszés szerint nagyobb tepsiben is süthető, így nem lesz ennyire magas.

hozzávalók / 8 adag

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

A krémhez a puding ízlés szerint változtatható, illetve más aromával is készíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fehér tésztához a tojásfehérjét felverjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, vizet. A sütőport a liszttel elkeverjük, és a tojássárgás masszához adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a habbá vert fehérjét is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és megsütjük.
  2. A barna tésztához a tojásfehérjét felverjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, vizet és a kakaóport. A sütőport a liszttel elkeverjük, és a masszához adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a habbá vert fehérjét is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és megsütjük.
  3. Míg sülnek a piskóták, elkészítjük a krémeket. A két pudingport a cukor és a tej felével sűrűre főzzük. A puha margarint kikeverjük a porcukorral, elfelezzük, és a kihűlt krémekbe alaposan belekeverjük.
  4. A kihűlt piskótákat kettévágjuk. Egy tálcára fektetjük az egyik fehér lapot, rákenjük a rózsaszín krém felét, majd ráfektetünk egy barna lapot. Erre kerül a zöld krém, majd rá a második barna lap, majd a rózsaszín krém másik fele. Végül rátesszük a másik fehér lapot. Egy nagy deszkát teszünk a sütemény tetejére, és valami nehezéket teszünk rá, így hagyjuk 1 órát.
  5. A csokit vízgőz felett az olajjal megolvasztjuk, és a sütemény tetejére simítjuk.
  6. 1 éjszakát állni hagyjuk a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.
  7. Jó étvágyat hozzá! :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 15x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 81
össznézettség: 17 845
elküldve: 9
receptkönyvben: 154
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Évusss

Mióta szakács: 2011.11.20.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pudingos réteges, méteres kalács süti, pudingkrémes emeletes piskóta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

macika77
macika77 Fri, 2013-04-26 21:18

sziasztok csak anyi lenne a kérdésem hogy a madula aromát a vajal kell öszekeverni? elöre is köszönöm válaszotokat :)

bevvike
Évusss / bevvike Fri, 2013-04-26 21:33

Szia. Bocsánat, lehet nem volt egyértelmü. A megfözött vanilia pudingba kell belekeverni még amikor meleg. A vajat a kihült pudinggal kell kikavarni.
Jó sütögetést :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-04-06 10:21

Nagyon jó, mert nekem is csak egy formám van, és nem tudom, elvarázsoltam a másikat .... :)

Szuper ötlet a méteres megoldása sütiként, köszönöm, mentettem. :)

Éva-Anyóca

bevvike
Évusss / bevvike Mon, 2013-04-08 07:47

Örülök, hogy tetszik :)
Megspóroljuk a szeletelést-kenegetést, és bár nem "méteres" az íze kárpótol ezért :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-04-08 21:59

Kedves bevvike!

Köszönöm, és igaz, volt, hogy felcseréltem a tésztát, vagy épp a pudingot, nem is nézett ki szépen,...mert ugye sorrendje van, és jó hosszú,...igazad van, a látvány így is guszta és finom. :)
Éva-Anyóca

1008
tojás 3 db
cukor 18 dkg
napraforgó olaj 0.9 dl
víz 0.9 dl
finomliszt 18 dkg
sütőpor 0.75 csomag
tojás 3 db
cukor 18 dkg
napraforgó olaj 0.9 dl
víz 1.2 dl
finomliszt 18 dkg
sütőpor 0.75 csomag
cukrozatlan kakaópor 3 ek
epres pudingpor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 6 ek
tej 8 dl
mandulaaroma 10 ml
margarin 25 dkg
porcukor 4 ek
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek