Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márvány szelet

Márvány szelet
Márvány szelet
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kislány korom óta ezt a süteményt sütöm. Édesapám, mikor meglátta a süteményemet, felkeltett, mivel aludtam már, hogy azonnal vegyem le a viaszosvásznat a sütemény tetejéről.

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Krém

Csokis máz

Fehér máz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az 50 dkg finomlisztben elkeverjük az 1 csomag sütőport, hozzáadjuk a 15 dkg kristálycukrot, a 16 dkg zsírt, a 3 tojássárgáját és a 2 dl tejfölt. Majd összegyúrjuk.
  2. 3 egyenlő részre osztjuk, majd a 3 tésztát kinyújtjuk, és külön-külön sütjük. A lapokat 15 percig sütjük.

Krém

  1. A 35 dkg kristálycukrot megpirítjuk, a 3 púpozott evőkanál lisztet rászórjuk simára keverjük. A 0.5 l forró tejjel felengedjük (könnyen kifut), és gyorsan csomómentesen összekeverjük.
  2. Ha kihűlt, hozzákeverjük a 25 dkg margarint.
  3. A alsó tésztalapot megkenjük a fele krémmel, erre jön a második tészta, amit szintén megkenünk a maradék krémmel. Erre jön a harmadik lap, amire a fehér máz fog kerülni.

Csokis máz

  1. A 2 evőkanál cukrot, az 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál vizet felfőzzük, és félretesszük.

Fehér máz

  1. Egy fazékban vizet forralunk, mikor forr a víz, egy másik edényt a 3 tojásfehérjével, a 15 dkg kristálycukorral és 6 csepp ecettel a gőz fölé tesszük, és a gőz felet kemény habot verünk.
  2. Ezt a harmadik tészta lap tetejére kenjük.
  3. Egy gömbölyű kés hegyét belemártjuk a csokis mázba, és mázolást készítünk.
  4. Függőlegesen fentről lefele, 2 cm-es hézagokkal becsíkozzuk a fehér mázat. Aztán megfordítjuk a tálcát, és az előbb meghúzott csíkok között is húzunk csíkokat. Utána vízszintesen is húzunk, 2 cm-es hézaggal becsíkozzuk, megfordítjuk a tálcát, és az előző csíkok között is becsíkozzuk.
  5. Másnap szeleteljük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 600 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 151
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Cirmi

Mióta szakács: 2015.10.18.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csokis sütemény, duplán csokis süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

880
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 15 dkg
sertészsír 16 dkg
tojássárgája 3 db
tejföl 2 dl
cukor 35 dkg
finomliszt 3 púpozott ek
tej 0.5 l
margarin 25 dkg
cukor 2 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
víz 1 ek
cukor 15 dkg
tojásfehérje 3 db
ecet 6 csepp