r
Nosalty Logó

Gesztenyés szelet Erzsi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Erzsi
Gesztenyés szelet Erzsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Krémhez

Töltelékhez

Csokimázhoz

Összesen 1698 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Krémhez

Töltelékhez

Csokimázhoz

Összesen 10187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Krémhez

Töltelékhez

Csokimázhoz

Összesen 239 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1849.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    742 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 1698 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    199.3 g

Zsír

  • Összesen
    330.4 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11094.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    2691 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    695 mg
  • Foszfor
    3022 mg
  • Nátrium
    4450 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1613.7 g
  • Cukor
    691 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    574.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2667 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    1212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2540 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2015 micro
Összesen 10187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Töltelékhez

Csokimázhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, vízzel. A fehérjét habbá verjük.
  2. A sütőport a lisztbe keverjük, és a habosra kevert sárgájához adjuk, majd végül a habot fakanállal óvatosan beleforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben 10-15 perc sütés, majd kihűlés után kettévágjuk.
  4. A pudingot felfőzzük a tejjel, ezután a margarint habosra keverjük a cukorral, és a még langyos pudinghoz keverjük.
  5. A töltelék hozzávalóit egy nagyobb tálban összekeverjük csak a felhasználás előtt!
  6. A kekszet apró darabokra törjük, majd belekeverjük a töltelékbe.
  7. A félbevágott tésztára rákenjük a krém felét, majd rásimítjuk a kekszes tölteléket, ezután a maradék krémet is.
  8. Ráborítjuk a tészta másik felét.
  9. A kakaóport, cukrot vízzel felfőzzük, és kihűlés után bevonjuk vele a sütemény tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40×36
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10610
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 28.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a gesztenyés-krémes sütiket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még csak egyszer készítettem, de nagy sikere volt.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Töltelékhez

Csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.