r
Nosalty Logó

Gesztenyés-kekszes-pudingos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Gesztenyés-kekszes-pudingos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához:

Krémhez:

Töltelékhez:

Mázhoz:

Csokimázhoz:

Összesen 1800 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához:

Krémhez:

Töltelékhez:

Mázhoz:

Csokimázhoz:

Összesen 7200 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához:

Krémhez:

Töltelékhez:

Mázhoz:

Csokimázhoz:

Összesen 287 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1734.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    783 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.9 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    601 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 1800 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    273.7 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6939.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1742 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1805 mg
  • Nátrium
    3134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1071.6 g
  • Cukor
    569 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2405 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1536 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    990 micro
Összesen 7200 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Piskótához:

Krémhez:

Töltelékhez:

Mázhoz:

Csokimázhoz:

Elkészítés

Piskótához:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az aromát.
  3. A sütőport a liszttel elkeverjük, és felváltva a tojáshabbal a felvert tojássárgájához adjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük, majd amikor kihűlt, kettévágjuk.

Krémhez:

  1. A pudingot felfőzzük a tejjel, a puha margarint habosra keverjük a cukorral, és a kihűlt pudinggal összekeverjük.

Töltelékhez:

  1. A kekszet apróra tördeljük, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk.

Mázhoz:

  1. A tojásfehérjét porcukorral és a citromlével sűrűre keverjük.

Csokimázhoz:

  1. A csokimázhoz a kakaót a cukorral, a vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a vajat, és összefőzzük.
  2. Az egyik piskóta felére kenjük a krém felét, majd rásimítjuk a kekszes tölteléket, majd a maradék krémet rásimítjuk, és befedjük a piskótával.
  3. A tészta tetejére simítjuk a fehér mázat, majd a csokoládémázat rácsorgatjuk, és a kés élével csíkokat húzkodunk benne.
  4. Pár óra múlva szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2145
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés-kekszes-pudingos szelet
Salamon Csilla 1202 recept

Nagyon finom süti. Húsvétkor ez volt az egyik a sok közül.

Hozzávalók

Piskótához:

Krémhez:

Töltelékhez:

Mázhoz:

Csokimázhoz:

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?