Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nem skót krémes

Nem skót krémes
Nem skót krémes
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Kisalföld című lap Gasztromagazinjában találtam erre a finom, olcsó süteményreceptre.
Nagyon rövid idő alatt és nagyon könnyen elkészíthető.
Valóban nem "skót krémes," hiszen nagyon sok ugyan benne a krém, vigyázni kell a felvágásnál.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Kiváló könnyű süti, nem túl édes, bátran lehet fogyasztani.
Igazi tányéros, vendégkínáló desszert.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és 3 részre osztjuk.
  2. Vékonyra sodorjuk, és tepsi hátán sütjük a lapokat.
  3. Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet.
  4. A 3 tojás fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.
  5. A 3 tojás sárgáját elkeverjük a csoksi pudingporral és kevés tejjel csomómentesre.
  6. A többi tejet feltesszük főni. Belekeverjük a masszát, és állandó keverés mellett besűrítjük.
  7. A felvert habot a sűrű krémbe tesszük, és kicsit felfőzzük.
  8. A krémmel töltjük a lapokat.
  9. Tetejére olvasztott csokit teszünk.
  10. Legalább egy napig állni hagyjuk, csak utána szeleteljük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 387
elküldve: 6
receptkönyvben: 397
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokipudingos szelet, pudingos krémes csokitetővel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

wkata
wkata / wkata Fri, 2012-11-09 18:46

Tegnap megsütöttem,ma pedig elvittem a lányomékhoz.A3éves unokám két kockát is bevágott belőle:)Valóban egy könnyű,nem túl édes sütemény.Mindenkinek ízlett!Köszönöm!!
Üdv..wkata

Aaaniii
Aaaniii / Aaaniii Sun, 2012-05-13 19:23

Tegnap megsütöttem a sütit, és ahogy kinézett, ôszintén nem tudtam elképzelni, hogy ebbôl mára ehetô süti lesz, de az lett, ráadásul nagyon finom!
Elôször a tésztával gyûlt meg a bajom, össze-vissza szakadt, úgy foltoztam össze, aztán ugye kôkemény lapok lettek a sütésnél, ekkor már majdnem feladtam...de megcsináltam a krémet, igaz, csak fele adagot, mert soknak tûnt a kép alapján, de elbírta volna a dupláját.
Összerétegeztem és nem sok reménnyel ugyan, de lefedve félretettem, majd ma délelôtt felvágtam, és óriási meglepetés ért...a süti összeállt! Ráadásul nagyon jó lett!
A tetejét én úgycsináltam, hogy krémet kentem rá, arra pedig kakaóport szórtam.
Mindent összevetve megérte a kínlódást, mert a vendégeimnek (és nekem is) nagyon ízlett!
Máskor is el fogom készíteni, és vaníliapudinggal is ki fogom próbálni, nem is olyan sokára :-)
Köszönet a receptért,
Anita

Zinacska
Zinacska Thu, 2011-03-24 20:13

Ma megsütöttem a krémest és jol sikerült. Nagyon finom lett és jo kiados sütemény. Bátran probájátok ki nálunk izlett az egész családnak, és bisztos hogy fogok még ijent sütni. köszi a receptet.

953
finomliszt 30 dkg
margarin 6 dkg
porcukor 10 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
tej 0.5 dl
tojás 3 db
csokoládés pudingpor 2 csomag
tej 1 l
porcukor 5 ek
tortabevonó 10 dkg