Markolós gesztenyetorta mascarponéval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Audrey
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
Piskóta
-
37g tojás46 kcal
-
12g finomliszt42 kcal
-
0 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
3g kókuszolaj30 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
2g porcukor6 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
Díszítés
-
8g keksz35 kcal
Összesen
479
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
Piskóta
-
440g tojás554 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
-
0 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
40g kókuszolaj357 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
3g rumaroma0 kcal
Díszítés
-
100g keksz419 kcal
Összesen
5756
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
Piskóta
-
21.6g tojás27 kcal
-
6.9g finomliszt25 kcal
-
0 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
2g kókuszolaj18 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
24.6g gesztenyemassza44 kcal
-
24.6g mascarpone99 kcal
-
9.8g habtejszín29 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
0.1g rumaroma0 kcal
Díszítés
-
4.9g keksz21 kcal
Összesen
283
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 29.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
479
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 121.4 g
Zsír
-
Összesen 355.6 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1662 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2614.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 377 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 1040 mg
-
Nátrium 922 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 488 g
-
Cukor 131 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 438.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1178 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 364 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 226 micro
-
Kolin: 1186 mg
-
Retinol - A vitamin: 1168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1973 micro
Összesen
5756
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 21.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
283
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
8 db tojás
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
1 csipet só
Krém
-
500 g gesztenyemassza
-
500 g mascarpone
-
200 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
2 dkg porcukor
Díszítés
Elkészítés
Piskóta
- A tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral (egy kerek papír az aljára, az oldalát pedig egy csíkkal tudjuk kibélelni).
- Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, a kakaót és a sütőport. Mérjük ki külön kis tálba a cukrot is.
- Válasszuk szét a tojássárgákat a fehérjéktől.
- A fehérjét kezdjük el felverni egy csipet sóval. Amikor már kissé habos, folyamatos keverés mellett apránként adagoljuk hozzá a cukrot. Addig verjük, amíg kemény hab nem lesz, de vigyázzunk, hogy ne verjük túl, mert ha túl kemény a hab, össze fog esni a piskótánk! Ha a habverő már elkezd csíkos mintákat hagyni a habban, amikor körbemozog, és megáll a hab, akkor jó.
- Szintén keverés közben adjuk hozzá a tojássárgájákat apránként, majd az olajat, vaníliát, és amint elkeveredik, állítsuk is le a habverőt.
- Spatulával, kanállal óvatosan félkörös mozdulatokkal forgassuk bele a lisztes keveréket.
- Tegyük a kibélelt sütőformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 25-30 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
- Ha elkészült, fejjel lefelé borítsuk egy rácsra, szedjük le a papírt, és így hagyjuk kihűlni.
Krém
- A gesztenyemasszát és a mascarpone-t (vagy a kihűlt pudingot) gépi habverővel keverjük simára.
- A tejszínt verjük fel a habfixálóval és a cukorral, majd apránként óvatosan forgassuk a gesztenyés masszához.
Díszítés
- A tortalapot vágjuk 3 felé. Spatulával kenjünk meg egy lapot krémmel, rá a másik lap, amit szintén kenjünk meg krémmel, majd mehet a harmadik. A tetejére szép egyenes lapot tegyünk! Ennek is kenjünk krémet a tetejére, szép egyenletesen, és az oldalára is.
- Papírból vágjunk ki egy tetszőleges 2-es számot, tegyük a tortára. A tortába vájhatunk gödröt is, az sem baj, ha nem szép sima a felület. Szórjuk meg a torta tetejét a szétmorzsolt keksszel, amiből készíthetünk kis halmot is. A maradék kekszet pedig szórjuk körbe, a torta köré. Műanyag markolós autót, dömpert tegyünk a "földre".
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5154
- Feltöltés dátuma: 2016. december 11.
Ajánló
A tetejére földnek jobb, ha valamilyen töltött kakaós kekszet, ostyát használunk, mert az összetapad kicsit.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Audrey
71 recept
Unokaöcsém 2. születésnapjára készült. Az ötlet testvéremtől származik, én az ízt találtam ki, és kiviteleztem. :) A piskótarecept anyukámtól tanult, jól bevált, kanalas módszerrel készült, ezúttal kakaóval, némi olajjal és csipet sütőporral (csak, hogy biztosra menjek). Két ugyanilyen torta is készült, az elsőnél az otthon maradt mascarponét helyettesítettem pudinggal, amit 400 ml tejből és 1 csomag vaníliás pudingporból készítettem. Az is nagyon finom lett!