r
Nosalty Logó

Bárány torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bárány torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 761 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3044 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 193 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1032.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 761 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.7 g

Zsír

  • Összesen
    156 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4130.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1102 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    1357 mg
  • Nátrium
    1464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.5 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    1003 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1718 micro
Összesen 3044 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőformát margarinnal kikenjük liszttel kiszórjuk. ( Én a kikenéshez ecsetet használtam, mert azzal mindenhol hozzá lehet férni.)
  2. A bárány elejéhez: 4 tojásból, 4 ek.porcukorból, 3 ek. lisztből, 1 ek. keményítőből és csipet sütőporból piskótát sütünk.
  3. A bárány hátuljához: 3 tojásból, 3ek. porcukorból, 2 ek. lisztből, 1 ek. keményítőből és csipet sütőporból piskótát sütünk.
  4. Ha megsültek és kihűltek lapjában ketté vágjuk őket.
  5. A krémhez a pudingot a tejjel és a cukorral sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt belekeverjük a rumot izlés szerint.
  6. A tejszínt felverjük, a zselatint 1 dl hideg vízbe beáztatjuk, majd addig melegítjük amíg átlátszó nem lesz. Kissé lehűtjük, de mielőtt megdermedne 2-3 kanál tejszínt elkeverünk benne, így keverjük a többi tejszínhez, majd ketté vesszük.
  7. A tejszín egyik felébe belekeverjük a főzött krémet és megtöltjük vele a lapokat.
  8. A bárányt egy tálcára ültetjük és kívülről is megkenjük, majd legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen rajta.
  9. Miután megdermedt, a bárány bundáját készítjük el: tortadíszítővel rányomkodjuk a tejszín másik felét, pici apró gombócok formájában. A szeme és a szája mazsolából van.
  10. Egy kicsi tejszínt megszíneztem mandula aromával és ezt nyomtam eléje, mintha fűben ülne.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 16929
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lányom születésnapjára szerettem volna tortát sütni, de nem valami hagyományosat. Eszembe jutott, hogy régen szoktak sütni keresztelőre vagy esküvőre bárány alakú tortát. Hát kitaláltam, hogy én is ilyet sütök.Több napi kérdezősködés után sikerült szereznem tortaformát. Ez a forma két részből áll, egyik a bárány eleje a másik a hátulja és mázas cserépből van. Nagyon mutatós, de nagyon időigényes az elkészítése.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...