Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-habos szívtorta

Meggyes-habos szívtorta
Meggyes-habos szívtorta
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itthon imádjuk a meggyes sütiket, ezúttal csokis piskótával próbáltuk ki.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét.
  2. A tojássárgákat 6 ek cukorral habosra verünk, a lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, majd a tojásos keverékhez öntjük, jól összekavarjuk.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a fenti keverékhez keverjük, vigyázva, hogy össze ne törjön
  4. A keveréket kerek,vagy szív alakú sütőpapírral bélelt formába töltjük, majd 180 fokon kb. 20 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük.
  5. A meggykrémhez a meggybefőttet (levével együtt) a 2 cs pudingporral és 3 ek cukorral folyamatosan kavargatva jó sűrű krémmé főzzük, a krémet egyenletesen a kihűlt tésztára kenjük.
  6. A habtejszínt 1 tk cukorral felverjük, majd a torta legtetejére egyengetjük, a tetejére étbevonó csokoládét reszelünk.
  7. A tortát fogyasztásig hűtőben tároljuk, hogy jól összeálljon.
  8. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 248
elküldve: 2
receptkönyvben: 13
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Rezu

Mióta szakács: 2011.09.10.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis piskótás meggyes torta, szívtorta, meggyes-pudingos torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rezu
Rezu / rezu Sun, 2014-01-12 18:52

Hulalát, mert az jó kemény lesz felverés után, és nem folyik le róla! Jó sütögetést :)

643
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
cukrozatlan kakaópor 3 ek
meggybefőtt 500 g
pudingpor 2 csomag
cukor 3 ek
habtejszín 2 dl
cukor 1 teáskanál
étcsokoládé 25 g