r
Nosalty Logó

Marhalábszárpörkölt 3. - vörösboros, velővel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
luveges
Marhalábszárpörkölt 3. - vörösboros, velővel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1046 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4183 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 123 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1865 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2108.4 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1291 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    628.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 1046 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    474.3 g

Zsír

  • Összesen
    205.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    7460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8433.6 g
  • Cink
    144 mg
  • Szelén
    405 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    5165 mg
  • Nátrium
    1657 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    2514.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    73 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    130 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    1155 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    806 micro
Összesen 4183 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    137 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot, tv paprikát aprítógéppel pépesre daráljuk, majd az olvasztott zsíron megdinszteljük.
  2. Rádobjuk a kockára vágott húst, és fehéredésig pörköljük. Ezt követően megfűszerezzük, és fedő alatt puhára főzzük.
  3. A velőt 650 W-on 2 percre mikróba tesszük egy kevés vízzel (így könnyebben tisztítható). Deszkára tesszük, és késsel vakargatva megszabadítjuk a hártyáitól.
  4. Amikor a hús megpuhult, mellé rakjuk a velőt, valamint a vörösbort, és még kb. 5 percig forraljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 19544
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 23.

Ajánló

Főtt burgonyával, illetve galuskával vagy kenyérrel tálalom. Italnak száraz vörösbort kínálok.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Marhalábszárpörkölt 3. - vörösboros, velővel
luveges 29 recept

Először óvatosan ízesítem, majd, mikor a hús megpuhult, akkor fűszerezem készre az ételt, így jobban megmarad a fűszerek íze.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek