r
Nosalty Logó

Marcipános kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Marcipános kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A házi marcipánhoz

A lekenéshez

Összesen 590 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A házi marcipánhoz

A lekenéshez

Összesen 3532 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A házi marcipánhoz

A lekenéshez

Összesen 384 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 590 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    149.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2813.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    1424 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.5 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    690 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 3532 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 384 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A házi marcipánhoz

A lekenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Marcipánmassza elkészítése: 75 gtisztított mandulátés 2 ek édesítő granulátumot kávédarálón pépesre őrlünk, 1-2 kk tejjel lazítjuk, és alufóliába csomagolva átgyúrjuk, majd hűtőben "szikkasztjuk".
  2. A liszthez morzsoljuk az élesztőt, 1 kk cukrot, a meglangyosított tej felét, és lazán összedolgozzuk.
  3. Letakarjuk, és 20 percig kelni hagyjuk.
  4. A maradék tejben elkeverjük a felolvasztott margarint, az édesítő tablettákat, és összekeverjük a liszttel.
  5. Duplájára kelesztjük (1 óra).
  6. A töltelékhez a marcipánt apróra szaggatjuk, és a többi hozzávalóval összekeverjük.
  7. A tésztát átgyúrjuk, majd sütőpapírra helyezzük.
  8. A tésztát hosszanti irányban 3 részre osztjuk, és a külső szárnyait 2 cm-es csíkokra bevágjuk.
  9. A tészta közepső részére halmozzuk a tölteléket, a végét felhajtjuk, a csíkokat keresztben egymásra fektetjük, végül a másik véget is a fonatra hajtjuk.
  10. A kalácsot 20 percig kelni hagyjuk, lekenjük tojássárgájával, és 200 fokon 35 perc alatt aranypirosra sütjük.
  11. Amikor kihűlt (minimum 2 óra), szeleteljük.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8697
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilveszterre készítettük, reggelire. Igazi ünnepi finomság, és nem olyan bonyolult, csak időigényes. Lajos Mari  2002-es karácsonyi receptje alapján, kisebb-nagyobb átdolgozással. A házi marcipán nem csak olcsóbb, de a sütiben finomabb is, mert kimondottan puha marcipán kell bele!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A házi marcipánhoz

A lekenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek